Yoga för bättre hälsa

Hej! Jag heter Jeanette Runol och jag jobbar som yogalärare på Studio Frid.

Det känns härligt att få hjälpa människor att hitta en väg till bättre hälsa genom yogan. Det är så mycket som händer med kropp och själ när yogan kommer in i livet. Förändringen kommer inte alltid direkt, men med lite tålamod så ökar medvetenheten och hälsan förbättras.
Jag undervisar medicinsk yoga, kundaliniyoga, gravidyoga och ibland också yinyoga. I alla yogaformer är det djupa medvetna andetaget i centrum för träningen.

Medicinsk yoga eller Mediyoga som det egentligen heter är en teurapeutisk yogaform som passar alla. Den har utvecklats i Sverige från kundaliniyogan. Det har gjorts flera studier som visar goda förbättringsresultat på olika sjukdomar som t.ex. ryggproblem, hjärtsjukdomar, migrän och depressioner. Studierna har gjorts under 8 veckor med två yogapass i veckan.

Vi gör lugna övningar mestadels sittande. Om du inte kan sitta på en yogamatta så går det bra att sitta på en stol istället. Vi börjar yogapasset med att tona in med ett mantra. Efter en liggande andningsövning gör vi några mjuka rörelser i takt med andningen. Därefter blir det en avslappningsövning och vila till musik. Som avslutning gör vi en liten meditation innan vi tonar ut passet.

Övningarna vi gör mjukar upp din rygg och dina axlar på olika sätt. Hela yogapasset påverkar också ditt sinnestillstånd. Du blir lugnare och får mer energi.

Här visar jag ryggflex som är en mycket vanlig övning i mediyogan.

Det är svårt att beskriva känslan av yoga. Det är något som måste upplevas.
Varmt välkommen!