Community är viktigt för utvecklingen

Yoga är inte bara övning på ställningar på en yogamatta. Yoga betyder att hitta balans i livet. Det vill alla människor göra är jag övertygad om.
För att hitta balans i livet menar yogan att vi behöver börja med att ta hand om oss själva. Ju mer vi tar hand om oss själva och ser till hur vi tänker, känner och gör för att sköta om oss på bästa vis, desto bättre stämning kan vi skapa runt omkring oss och då kan vi må riktigt bra.
När vi övar på våra individuella program i Ashtangarummet möter vi oss själva på en rad olika plan. Beroende på hur länge vi har övat eller hur nya vi är på mattan och även beroende på hur vi mår i stunden när vi övar - så möter vi oss själva.
Det kan vara stelhet i kroppen som känns, svårighet att andas lugnt som vi upptäcker, vinglighet i balansen, hög energi, låg energi, glädje, rädslor, illamående, sorg, upplyfthet - sårbarhet i sårbarhetens alla ansikten.
Vi står bredvid varandra och går igenom allt detta och mer med oss själva i Ashtangarummet.
Att efter eller före träningen eller på annan tid försöka umgås med de människor man står bredvid när vi övar på ställningar, koncentrerar oss och försöker andas lugna jämna och djupa andetag - det gör det sedan enklare att om och om gå igenom allt detta på mattan, för vi börjar förstå att vi inte är ensamma i det vi möter i oss själva och då blir det faktiskt lättare att släppa tankar och känslor som inte gynnar oss.
Så om du inte har provat ännu, stanna kvar en dag efter träningen och prata lite. ALLA är alltid välkomna att göra det!
Vi blir som en liten yoga familj där vi kan landa och bara vara som vi är utan fasader eller annat.
Det är mysigt! Och utvecklande!
Nedan en bild på Helena och mig. Ibland är det många som kan stanna efter yogan (som förra fredagen) och ibland är vi få. Men det är alltid mysigt!