Något att se fram emot

Hej alla fina Ashtangayoga utövare!
Våren närmar sig och det ser vi alla väldigt mycket fram emot. Ingenting är statiskt. Det påminner årstiderna här i Sverige oss om.
Yogan vill lära oss att ju mer levande något är desto mer förändras det. Detta gäller så klart även oss människor. Alla celler i kroppen nybildas hela tiden. Därför kan vi utvecklas och förändras och växa som människor hela livet, både fysiskt och särskilt mentalt.
Det blir det vi tränar oss själva i. Tränar vi på att tänka positivt, blir vi gladare. Genom något så enkelt som att möta oss själva och andra med ett leende har god inverkan. Det kan nog många hålla med om.
Vi kan lära oss så mycket om oss själva när vi övar på ställningarna. Om vi är uppmärksamma kan vi upptäcka att vi spänner oss av olika orsaker t ex. Det kan bero på ilska, frustration, behov av att ha kontroll, rädsla, stress mm.
Genom att andas jämna, djupa och lugna andetag, kan vi förändra det.
I juni får vi besök av Anne Nuotio igen. Det är hennes tredje besök i Malmö och 2:a gången här på Studio Frid. Ni som mötte henne sist kommer säkert ihåg hennes totala närvaro, mjuka justeringar, finurliga tips och djupa hjärtliga andetag.
Innan hon kommer har vi också lagt in ett nytt tillfälle att fördjupa sig i Ashtanga yoga. Helgen den 19-20/5 tittar vi särskilt på de ställningar som praktiseras i Basic 1 och 2. Vi går igeom hur man kan jobba i dem på ett individuellt och stärkande sätt. Vii tittar också på vad ställningarna är bra för.
I övrigt ses vi som vanligt på någon av de öppna klasser eller kurser som ligger på schemat. Även om antalet klasser har minskat så är det fortfarande så att det går att öva Ashtanga yoga varje dag om man vill.
Nedan två bilder på Anne. Den ena med Sharath vid sin sida.