Hitta rätt massageform

Klassisk massage
Om du vill ha en helkroppsmassage för allmänt välbefinnande väljer du denna massage, som kommer att ge förbättrad cirkulation, avslappning och ökat välbefinnande. En variation av effleurage, petrissage, tryck och press kommer att användas för att påverka nersystemet positivt och få dig att må bättre.
 
Deep Tissue/Terapeutisk Massage
Denna massage kommer att behandla muskulaturen på det djup som behövs för din problematik. Deep tissue massage innebär djupt tryck. Triggerpunkts-behandling, myofascial release för muskler och bindväv, samt aktiv rörlighet används för att öka cirkulationen och minska smärtan. Behandlingen kan ges för speciella problemområden eller för hela kroppen.
 
Massage och akupunktur
Massage tillsammans med akupunktur är en effektiv behandling som ger djup avslappning i muskler och öppnar upp energiflödet i kroppen.
Akupunktur betyder fritt översatt nålbehandling och har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin. Nålarna sätter man i utvalda punkter som ligger längs kroppens meridianer (osynliga energibanor).
Nålarna sitter i eller flyttas under tiden du får massage.
Tillsammans kommer vi överens om vad behandlingen ska fokusera på. Det kan vara allt från stela muskler till sömnproblem, magproblem, huvudvärk eller en skön avslappnande stund.

Zonterapi/Reflexologi
Denna behandling genomförs med lämpligt tryck till speciella punkter och områden på fötter, händer eller öron, som relaterar till olika organ och system. Zonterapi kan användas för att komplettera andra behandlingar mot till exempel oro, astma, huvudvärk, PMS och bihåleinflammation. Du behöver inte klä av dig under behandlingen eftersom terapeuten fokuserar på hander, fötter och öron.

Massage för gravida
Massage under graviditeten kan hjälpa till att förbättra sömn och cirkulation, minska stress och oro, minska rygg- och ledvärk samt svullnader. Vetenskapliga studier har visat att gravid-massage ger många fördelar för både mamma och barn och kan resultera i färre födsel- och efterkomplikationer för babyn. Mamman ligger på sidan med bolster och filtar för att stötta upp, så att hon kan ligga bekvämt. Massören är utbildad och certifierad specifikt I gravid- massage, med kunskap om vad man bör undvika samt den gravidas behov.

Body Brush / Föryngrande skalp-massage
Det största organet i kroppen är huden, som spelar en viktig roll i rening av kroppen. Den uråldriga tekniken att torrbehandla huden föryngrar nervsystemet genom att stimulera nervändarna i huden. Behandlingen börjar med en helkropps-massage med strykningar mot hjärtat med hjälp av speciella handskar för att öka cirkulationen och cellföryngringen samtidigt som det sätter igång blodcirkulation och lymfdränage. Härefter behandlar terapeuten kunden med uppfriskande rosmarin/mint massage för att minska stress, förbättra sinnesstämningen och stimulera hårväxten. Slutligen genomförs en fotmassage med pepparmint-olja. Du kommer att gå på moln när du lämnar Studio Frid!

Koppning
En gammal kinseisk modalitet för hälsa och välmående som kan användas i combination med massage för att hjälpa till att förbättra problemområden i kroppen. Kopparna skapar ett vakum för att lyfta bindväven och musklerna för att föra friskt syresatt blod till ytan så att vävnad kan läka och repareras. Viss rodnad från kopparna kan kvarstå i upp till två veckor. Koppning används framgångsrikt för att förbättra en rad hälsoproblem.   
 

Omfattning och pris

Massage 25 min:  355 kr

Massage 55 min:  595 kr
Massage 85 min:  775 kr
Deep tissue 85 min: 850 kr

Har du behov av en djupare massage (deep tissue) är priset för 55 min 650 kr.

Alla behandlingar med akupunktur har samma pris som deep tissue.