Välkommen till Studio Frids blogg!

Här får du inspiration, tips och nyheter om yoga och pilates. Yoga och pilates stärker både kropp och själ, ge din kropp tid för avslappning och återhämtning på bästa sätt.

Hej! Jag heter Jeanette Runol och jag jobbar som yogalärare på Studio Frid.

Det känns härligt att få hjälpa människor att hitta en väg till bättre hälsa genom yogan. Det är så mycket som händer med kropp och själ när yogan kommer in i livet. Förändringen kommer inte alltid direkt, men med lite tålamod så ökar medvetenheten och hälsan förbättras.
Jag undervisar medicinsk yoga, kundaliniyoga, gravidyoga och ibland också yinyoga. I alla yogaformer är det djupa medvetna andetaget i centrum för träningen.

Medicinsk yoga eller Mediyoga som det egentligen heter är en teurapeutisk yogaform som passar alla. Den har utvecklats i Sverige från kundaliniyogan. Det har gjorts flera studier som visar goda förbättringsresultat på olika sjukdomar som t.ex. ryggproblem, hjärtsjukdomar, migrän och depressioner. Studierna har gjorts under 8 veckor med två yogapass i veckan.

Vi gör lugna övningar mestadels sittande. Om du inte kan sitta på en yogamatta så går det bra att sitta på en stol istället. Vi börjar yogapasset med att tona in med ett mantra. Efter en liggande andningsövning gör vi några mjuka rörelser i takt med andningen. Därefter blir det en avslappningsövning och vila till musik. Som avslutning gör vi en liten meditation innan vi tonar ut passet.

Övningarna vi gör mjukar upp din rygg och dina axlar på olika sätt. Hela yogapasset påverkar också ditt sinnestillstånd. Du blir lugnare och får mer energi.

Här visar jag ryggflex som är en mycket vanlig övning i mediyogan.

Det är svårt att beskriva känslan av yoga. Det är något som måste upplevas.
Varmt välkommen!

Kom och dela träningsglädjen, lugnet och stämningen på Studio Frid med mig!

Den 15 augusti började jag som verksamhetschef på Studio Frid. Inledningsvis kommer jag att se till att lära känna alla lärare och såklart även många av dem som kommer och tränar hos oss. Jag kommer att försöka finna utvecklingsområden inom såväl utbud, som kvalitet. Att det ska vara fräscht och fint i våra lokaler är såklart också viktigt. Jag har redan insett att det finns både mycket kunskap, energi och känsla hos våra fantastiska lärare. Tänk att få ta del av detta i mitt dagliga arbete – helt underbart! Det har du också möjlighet till, som deltagare på någon av våra klasser eller kurser.

Under många år har jag varit aktiv som instruktör och lärarutbildare för olika träningsformer och har bland annat specialiserat mig inom Pilates. Klicka på länken om du vill se och kanske utföra veckans pilatesövning: Single leg stretch.

Tidigare har jag bland annat arbetat som produktutvecklare och träningsansvarig på SATS, Läkemedelskonsult på Astra Zeneca, landslagstränare för aerobiclandslaget och lärare på idrottshögskolan. Min filosofi för träning är att det ska ge glädje, energi och träningseffekt, men också lugn och ro för sinnet.
Vi är alla olika och oavsett vem du är ska vi på Studio Frid försöka se till att du får en fin upplevelse hos oss.

Har du några funderingar, åsikter eller förslag gällande vår verksamhet är du alltid hjärtligt välkommen att kontakta mig! Lättast på mail: cecilia@studiofrid.se
Med värme,
Cecilia 

Maskinen är inte så komplicerad som den ser ut. Reformermaskinen är ett fantastiskt verktyg som tränar hela din kropp på ett skonsamt sätt. Hur fungerar den då? Maskinen är uppbyggd med fjädrar som ger dig ett viktmotstånd. Viktmotståndet gör att det blir lättare att hitta och aktivera dina djupaste muskler. Motståndet kan regleras och anpassas efter vilket viktmotstånd du vill ha och som passar din kropp bäst. Reformermaskinen har även en jump board som gör att du kan få en pulshöjande effekt och möjlighet att träna kondition och explosivitet. Pilates reformer har någonting för alla, maskinen har oändliga möjligheter!
 
Den är inte komplicerad men det är viktigt att förstå hur maskinen fungerar innan du sätter igång. För att få ut det bästa av refomermaskinen är det en bra idé att starta med en introduktion. Träning från topp till tå, du kommer inte att bli besviken!

Mer information om våra kurser i pilaets reformer.
 

Vi har en härlig sommar framför oss men redan nu kan du boka några av höstens kurser. Först ut i höst erbjuder vi yoga för stela män, grundkurs i Ashtangayoga, yin & mindfulness och grundkurs i både yoga och pilates

Både yoga och pilates stärker din kropp, ger dig en ökad kropssmedvetenhet och förbättrar din hållning. Bra för både kropp och själ! Grundkurserna är ett bra alternativ för dig som är nybörjare eller för dig som vill fördjupa dina kunskaper i yoga eller pilates.

De första höstkurserna startar i slutet av augusti. Vill du vara med på någon av kurserna så boka en plats redan nu!
 

Etiketter: yoga pilates kurser

Pilates känner de flesta till, träningsformen som gör din kropp stark och smidig. Men har du testat pilates reformer? Pilates reformer är en effektiv form av pilates där vi använder oss av en reformermaskin. Maskinen förstärker pilatesövningarna och hjälper dig att hitta dina djupaste muskler. Pilates reformer är ett bra alternativ om du behöver stärka din kropp, få ökad smidighet, bättre hållning och lindra eventuella nack- och ryggproblem.

Pilatesmaskinen kan se avancerad ut men det är en träningsform som passar alla! Har du aldrig testat tidigare är det bra att ta en introduktion för att förstå hur maskinen fungerar.

Våra kurser i pilates reformer.