Workshop14 oktober - Element metall

Metall är elementet som är länkat till hösten. Metall är energin som avslutar, som skär och som sätter punkt. Det är energin som separerar och skapar struktur i tillvaron. Det lever på skärpan i hösten, klarheten i luften som öppnar lungorna och gör att man rätar på ryggraden.
 
Workshopens innehåll:
Våga släppa taget och låt spänningar som lagrats i kroppen frigöras. Låt livsenergin ”Qi” strömma fritt i hela kroppen. Blockeringar eller spänningar som uppstår i vår kropp kan både vara fysiska och emotionella. Myofasciell frisättning är en enkel metod för att frigöra dessa spänningar i bindväv och tighta muskler. Vi behandlar olika områden som är kopplade till triggerpunkter. Metoden gör att dessa områden återfuktas, blir mjuka och rörliga. Blodcirkulationen ökar och ett lugnt välbehag i både kropp och sinne infinner sig. Endorfiner frigörs vilket i sin tur leder till minskad smärta.
 
En lugn andning ökar vår livskvalité. När vi är spända och stressade påverkas vår andning negativt. Vid fel andning uppstår spänningar i diafragman och de stora psoas (stressmusklerna) runt höfterna. Hjärnan får i sin tur signaler om kamp och flykt respons. Vid lugn och korrekt andning aktiveras istället det parasympatiska nervsystemet. Kroppens muskler får slappna av och sinnet blir lugnt.
 
Yinyoga fokuserar på kroppens djupliggande strukturer, bindväv och fascia. Därför fungerar Yin Yoga som en perfekt komplement till Myofasciell frisättning där enkla övningar med tennisbollar gör att du på egen hand kan behandla din kropp. Denna sköna och djupgående workshop ger dig kunskap som du kan ta med dig hem, praktisera på resan eller jobbet. Klasserna är kombinerade av Body scanning, olika andningstekniker, Yin yogaövningar och Myofasciell release med hjälp av tennisbollar. Allt i Yin och Mindfulness tecken.
 
Primära organ
Lungor och tjocktarm, sekundära organ: hud, ryggrad, näsa och hår.
”Positiv” känsla
Mod och klar livsglädje, vilket inte är samma sak som elds rena glädje.
Vanliga hälsoproblem
Inre torrhet eller kyla. Du har dålig cirkulation och får lätt problem med din fysiska kropp, eftersom metall som är i obalans, nästan helt lever på en mental nivå. Du får lätt problem med ryggraden och även med matsmältningen.
Balans i metall-elementet
Lycka, beslutsamhet och du vågar välja. Du har mod, passion, spontanitet och är harmonisk. Du har sinnesfrid och socalt engagemang. Du är kommunikativ, gör dig förstådd och är kreativ. Du har social förmåga, samhörighet och gemenskap. Du har koncentration och en inre visdom.
 
Workshopen passar alla. Varmt välkomna!
Din guide på denna magiska resa är Barbara Lörincz.                                  
                                                                                                       
 

Program 14 oktober

13.00 - 15.00
Yinyoga övningar integrerat med tennisboll teknik med fokus på nedre kroppsdelen
15.00 - 15.30 Paus
15.30 - 17.30
Yinyoga övningar integrerat med tennisboll teknik med fokus på övre kroppsdelen