Utbildning i yoga och pilates

Yoga och pilates är träningsformer som både din kropp och själ mår bra av! Vill du fördjupa dig i någon av träningsformerna eller funderar du på att bli instruktör?  Studio Frid erbjuder utbildningar i både yoga och pilates. Nedan kan du läsa om våra kommande utbildningar. Hösten 2018 kommer vi också erbjuda utbildning i pilates matwork, mer info kommer inom kort.

Yinyoga Grundutbildning, Steg 1

Grundutbildningen i Yinyoga är en övergripande utbildning som kan studeras i två steg.
 
Steg 1 (24 timmar) omfattar grunderna i Yinyoga med stort fokus på anatomi och individanpassad yoga. Utbildningen riktar sig till dig som vill skapa en fördjupad förståelse för Yinyoga och på sikt önskar undervisa denna metod. Målet är att du efter utbildningen känner dig trygg med Yinyoga som metod och att kunskapen finns för applicering av dess principer och positioner i din egen praktik och i din undervisning.

Att undervisa eller praktisera Yinyoga ger en möjlighet att på djupet nå delar av oss själva, leva sunda och stressfria med mer närvaro och glädje. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yang-liknande yogaformerna (t.ex. Ashtanga Vinyasa, Hatha, m.fl.). Av denna anledning kan Yinyoga vara ett kraftfullt, kompletterande redskap.

UPPLÄGG:
Grunden i Yinyoga-positionerna.
Grundlig kunskap i alla yinyoga-ställningar & variationer.
Andvändnng av redskap.
Hands on. Teori och praktik.
Anatomi i yinyogan: Fascia, Myofascia. Modifiering, anpassning av position vid problematik. Variationer i yinyoga-ställningarna. Vad är smärta och sund förhållningssätt.
Kinesisk medicin. Meridianerna i kroppen. Yin & Yang. De Fem Elementen. Qi och dess verkan.
Pass/sekvenser. Att skapa yinyoga-pass med olika teman.
Meditation. Fokus på mindfulness - Vipassana meditation/buddhism i yinyogan.
Pedagogik i yinyoga-undervisning. Tips och råd angående klasser, undervisning, sekvenser, pedagogik. Timing, etik och röstens betydelse. Lärarens roll som helhetsfunktion.
Egna studier. Bernie Clarks "The Complete guide to Yin yoga", Sarah Powers, ("Insight yoga )-Du bör även läsa kompendiet du får under kursen.
Under utbildningen kommer du att lära dig att undervisa Yinyoga ur ett funktionellt synsätt. Du kommer att studera Yinyoga med ett terapeutiskt och individanpassat förhållningssätt och främja medvetenhet om vad som händer i hela människan med kroppen som redskap.

Läs mer om Yinyoga Grundutbildning, Steg 1.

Yinyoga Grundutbildning, Steg 1 med Barbara Lörincz

Datum: 11 - 13 maj 
Dag: Fred - sönd
Tid: Fredag: 9.00 - 18.00
Lördag: 11.00 - 19.00
Söndag: 10.00 - 18.00
Pris: 4 900 kr

Yinyoga lärarutbildning Grund Modul 1

Yinyoga är en populär yogaform världen över. Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara, att låta livet ha sin gång. Yinyoga är en syntes mellan yoga, kinesisk medicin och mindfulness.

Alla ställningar är liggande eller sittande och vi stannar länge i varje position. Det är viktigt att släppa strävan och mål, vi vilar och låter allt vara. På så sätt kommer vi åt vår bindväv, ligament, skelett och ser vårt sinne klart och tydligt.

Denna intensiva kurs vänder sig både till dig som redan undervisar i yoga och vill gå en påbyggnadsutbildning i yinyoga, samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. De flesta som gått kursen undervisar i yinyoga idag och är mycket nöjda.

Kursens tre dagar innehåller bland annat teori och praktik av yogans alla positioner, mindfulness, vipassana meditation, buddhism i yinyogan och pedagogik i yinyogaundervisning.

Läs mer om kursens upplägg dag för dag.

Välkommen!

Yinyoga lärarutbildning Grund Modul 1 med Magdalena Mecweld

Datum: 8 - 10 juni 2018
Dag: Fred - sönd
Pris: 5 900 kr

Utbildningen är fullbokad och väntelistan är för tillfället stängd.