Utbildning i yoga och pilates

Yoga och pilates är träningsformer som både din kropp och själ mår bra av! Vill du fördjupa dig i någon av träningsformerna eller funderar du på att bli instruktör? Håll då koll på vårt utbud av utbildningar på Studio Frid, vi erbjuder utbildning i både yoga och pilates. Nedan kan du läsa om våra kommande utbildningar och intressanta föreläsningar.

Yinyoga Grundutbildning, Steg 1

Grundutbildningen i Yinyoga är en övergripande utbildning som kan studeras i två steg.
 
Steg 1 (24 timmar) omfattar grunderna i Yinyoga med stort fokus på anatomi och individanpassad yoga. Utbildningen riktar sig till dig som vill skapa en fördjupad förståelse för Yinyoga och på sikt önskar undervisa denna metod. Målet är att du efter utbildningen känner dig trygg med Yinyoga som metod och att kunskapen finns för applicering av dess principer och positioner i din egen praktik och i din undervisning.

Att undervisa eller praktisera Yinyoga ger en möjlighet att på djupet nå delar av oss själva, leva sunda och stressfria med mer närvaro och glädje. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yang-liknande yogaformerna (t.ex. Ashtanga Vinyasa, Hatha, m.fl.). Av denna anledning kan Yinyoga vara ett kraftfullt, kompletterande redskap.

UPPLÄGG:
Grunden i Yinyoga-positionerna.
Grundlig kunskap i alla yinyoga-ställningar & variationer.
Andvändnng av redskap.
Hands on. Teori och praktik.
Anatomi i yinyogan: Fascia, Myofascia. Modifiering, anpassning av position vid problematik. Variationer i yinyoga-ställningarna. Vad är smärta och sund förhållningssätt.
Kinesisk medicin. Meridianerna i kroppen. Yin & Yang. De Fem Elementen. Qi och dess verkan.
Pass/sekvenser. Att skapa yinyoga-pass med olika teman.
Meditation. Fokus på mindfulness - Vipassana meditation/buddhism i yinyogan.
Pedagogik i yinyoga-undervisning. Tips och råd angående klasser, undervisning, sekvenser, pedagogik. Timing, etik och röstens betydelse. Lärarens roll som helhetsfunktion.
Egna studier. Bernie Clarks "The Complete guide to Yin yoga", Sarah Powers, ("Insight yoga )-Du bör även läsa kompendiet du får under kursen.
Under utbildningen kommer du att lära dig att undervisa Yinyoga ur ett funktionellt synsätt. Du kommer att studera Yinyoga med ett terapeutiskt och individanpassat förhållningssätt och främja medvetenhet om vad som händer i hela människan med kroppen som redskap.

Läs mer om Yinyoga Grundutbildning, Steg 1.

Yinyoga Grundutbildning, Steg 1 med Barbara Lörincz

Datum: 11 - 13 maj 
Dag: Fred - sönd
Tid: Fredag: 9.00 - 18.00
Lördag: 11.00 - 19.00
Söndag: 10.00 - 18.00
Pris: 4 900 kr

Instruktörsutbildning Yoga för stela män

Vill du få fler män att komma till studio och öva yoga? Då är det här den rätta kursen för dig. Denna helg går vi igenom upplägg och tillvägagångssätt.
Fokus ligger på hur man kan få män inspirerade av yogan, så att de inte bara upplever att de är stela utan att de också får svettas och känna att de blir starkare. Kursen passar alla som redan undervisar i yoga.

Ann Svärdfelt leder kursen.
Ann har undervisat yoga på heltid sedan början av 2000-talet. Under årens lopp har hon undervisat i många olika yogastilar samt träffat människor i alla möjliga åldrar och med totalt olika bakgrund. Ann har satt ihop denna kurs för att fler med trygghet ska kunna guida män i yoga. Alla övningar som lärs ut är stärkande och rehabiliterande. Det passar alla typer av män; de som har motionerat/tränat tidigare, de som är otränade, de med skador, de som är skeptiska, de lata och de med olika typer av skador.

Välkommen!

Instruktörsutbildning Yoga för stela män med Ann Svärdfelt

Datum: 19 - 20 maj
Dag: Lördag - söndag
Tid: Lördag kl. 11.00 - 19.00
Söndag kl. 10.30 - 18.00
Pris: 3 500 kr inkl. kursmaterial och lunch i vårt café.

Yinyoga lärarutbildning Grund Modul 1

Yinyoga är en populär yogaform världen över. Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara, att låta livet ha sin gång. Yinyoga är en syntes mellan yoga, kinesisk medicin och mindfulness.

Alla ställningar är liggande eller sittande och vi stannar länge i varje position. Det är viktigt att släppa strävan och mål, vi vilar och låter allt vara. På så sätt kommer vi åt vår bindväv, ligament, skelett och ser vårt sinne klart och tydligt.

Denna intensiva kurs vänder sig både till dig som redan undervisar i yoga och vill gå en påbyggnadsutbildning i yinyoga, samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. De flesta som gått kursen undervisar i yinyoga idag och är mycket nöjda.

Kursens tre dagar innehåller bland annat teori och praktik av yogans alla positioner, mindfulness, vipassana meditation, buddhism i yinyogan och pedagogik i yinyogaundervisning.

Läs mer om kursens upplägg dag för dag.

Välkommen!

Yinyoga lärarutbildning Grund Modul 1 med Magdalena Mecweld

Datum: 8 - 10 juni 2018
Dag: Fred - sönd
Pris: 5 900 kr

Utbildningen är fullbokad och väntelistan är för tillfället stängd.