Vi erbjuder öppna klasser med olika nivåer av Ashtangana men även grundkurser i Ashtanga där du lär dig ordningen på ställningarna och grunderna steg för steg. Kursen passar både dig som är nybörjare och för dig som är lite mer erfaren.

Basic I
En ledd klass med fokus på nybörjare.
 
På "Basic I" fokuserar vi på att lära oss ordningen som ställningarna kommer i.
Med mycket fokus på andningen och på att bygga styrka leder läraren igenom Suryanamaskara A och B (solhälsningar), stående ställningar x 2 och nedvarvningssekvensen. Alltihop på ett lugnt och metodiskt vis.
 
Basic II
En ledd klass för de nybörjare som börjar bli varma i kläderna.
 
På "Basic II" leder läraren igenom Suryanamaskara A och B (solhälsningar), stående ställningarna, delar av sittande ställningarna och nedvarvningssekvensen. På dessa klasser läggs lite extra fokus på andningen och bandhas, dristi och läraren räknar utövarna igenom vinyasan.
 
Halva förstaserien ledd
Ledd klass fram till Navasana.
 
Läraren leder klassen igenom Suryanamaskara A och B (solhälsningar), stående, sittande fram till Navasana och nedvarvningssekevens i ett ganska högt tempo. Fokus på vinyasa (vilken rörelse/del av ställningen man gör tillsammans med vilket in/ut-andetag).
Alla är välkomna! (Men passar bäst för dem som varit på minst två Mysore-lektioner).
 
Hela förstaserien ledd
Ledd klass hela första serien.
 
I ett högt temp leder läraren klassen igenom hela första serien med korrekt vinyasa.
Alla är välkomna! (Men passar bäst för dem som varit på minst två Mysore-lektioner).

Mysore
Liknar en privatlektion i gruppmiljö. Helt nya utövare är mycket välkomna, ingen förkunskap krävs. Morgon Mysore är öppen mellan 06.00-09.00. Kom senast en timme innan stängning så hinner göra din sekvens i lugn och ro.

Både under ledda klasser och Mysore practise går läraren runt och justerar och hjälper till i ställningarna.
 

Workshop

19-20 maj
Teknisk workshop i Ashtanga

15-17 juni
Ashtanga med Anne Nuotio