Terapeutisk yinyoga skapar välbehag

Våga släppa taget och låt spänningar som lagrats i kroppen frigöras. Blockeringar eller spänningar som uppstår i vår kropp kan både vara fysiska och emotionella. Myofasciell frisättning är en enkel metod för att frigöra dessa spänningar i bindväv och tighta muskler. Blodcirkulationen ökar och ett lugnt välbehag i både kropp och sinne infinner sig. Endorfiner frigörs vilket i sin tur leder till minskad smärta.
 
Den terapeutiska yogan används för att arbeta med specifika problem, krämpor och sjukdom, att hjälpa kroppen i processen att hela sig själv. Det är inte fråga om symptom-behandling, utan terapin strävar att se helheten bakom det onda knät, den hårda magen, sömnproblemen, värken etc.

Yin-Yogaterapi kan hjälpa dig att komma tillrätta med, eller lindra besvär som till exempel: stress-symptom, spänningar i kroppen, stelhet, ryggvärk, sömnstörningar, huvudvärk, högt blodtryck, matsmältningsbesvär, ischias-smärta, artros, ärrbildning efter operation, benskörhet, övervikt, astma, ätstörningar, återhämtning efter till exempel stroke, nedsatt funktion av olika organ samt körtlar och andra besvär orsakade av obalanser i kroppen.

Vid första tillfället pratar varje deltagare om eventuellt besvär. Detta sker genom samtal, andningsdiagnostisering samt utförande av rörelser. Därefter kan ett individualiserat program utformas.

Klasserna innehåller fördjupning av klassiska Yinyoga positioner, Myofasciell frisättning med tennisbollar och olika tekniker från traditionell Hatha yogan, eftersträvan efter en djupare kontakt och förståelse för sin kropp och dess läkningsprocess.

Fortsättningskursen passar deltagare som har vid ett tillfälle fullföljt grundkursen i terapeutisk Yinyoga eller deltagit en längre period inom yin klasserna.