YIN YOGA WORKSHOP MED MAGDALENA & MATS

26/3 & 27/3

Varmt välkommen till en hel helg med ”Yinyoga, Restorative yoga och Mindfulness” med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen.

Lördag 26/3 : ”Ur yinyogan styrkan – immunförsvar och kraft”
För att kunna stärka kroppens immunförsvar och mentala kraft – Yang – behöver vi ha en grundad och kraftfull Yin. Genom att stärka kroppen och själen med yinyoga stärks även vårt immunförsvar. Tankspriddhet och distraktion, särskilt den onödiga oron och tanke-terrorn som kallas ”Papancha” gör så att vi läcker energi och försvagar immunförsvaret. Med hjälp av diverse mindfulness-övningar under tiden vi gör yinyoga, kan vi bli varse hur tankar och känslor och kroppens reaktioner är starkt sammankopplade. Vi slappnar av i kroppen och på så sätt frigör en enorm energi, som kanske har varit blockerad. Nu återhämtar vi kraften och stärker kropp, själ och hjärta.

Söndag 27/3: ”Hjärtats Frid med Yinyoga & Restorative Yoga”
Hjärtat är i grunden alltid glatt, medkännande och öppet. I vårt samhälle lär vi oss från tidigt ålder att stänga ner, att sluta lyssna och att till och med misshandla det sköra hjärtat. Under denna workshop fokuserar vi på hjärtats röst, på vad det har att säga, eller om det bara vill vara tyst så låter vi tystnaden råda. Vila på djupet i oss själva är kärnan. Med hjälp av de mjuka yinyoga/restorative-övningarna och mindfulness-meditationen kommer vi närmare vår innersta kärna.

Under båda dagarna öppnar vi upp höfterna, insidan/baksidan av låren och sträcker ut mage, bröst och hals. Under lördagen jobbar vi mer med fascia medan vi under söndagen helar kroppen med hjälp av många kuddar och andra hjälpmedel.

Vi avslutar båda dagarna med att lugna hjärtat, jorda och grunda all vår energi med meditation. Vi lär oss att lugna sinnet genom att gå in i kroppen på djupet med Meta Bhavana – Loving Kindness Meditation.

Tid: 11.00 – 17.00 båda dagar, lunchpaus 13.30-14.15

Pris: 1100 kr för dag, 2000 kr för två dagar. I priset ingår te, lättare snacks och frukt.

Du bokar din plats HÄR, I bokningen väljer du om du vill vara med en eller båda dagarna.

NYHET! Nu har vi öppnat upp för deltagande i online livestream av denna populära workshop. Då deltar du hemifrån och sätter upp din matta och dina props där istället för på studion. Priset är reducerat jämfört med studiodeltagande.

Pris: 900 kr för en dag, 1600 kr för två dagar. I priset ingår en inspelning av den workshop du deltar i. 

Du bokar din plats till online HÄR, I bokningen väljer du om du vill vara med en eller båda dagarna. Zoomlänken till respektive workshops sänds ut cirka 15 minuter innan klassen startar.

Om Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Magdalena Mecweld och Mats Nielsen har mångårig erfarenhet inom yoga och buddhistisk mindfulness-meditation. Magdalena är en av de första att undervisa yinyoga i Sverige. Hennes bok och app ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) är numera en tidlös klassiker.
Mats Nielsen är Magdalenas partner och assisterar under yinyoga-passen och håller även i meditationerna. Med hjälp av mindfulness-meditation under yinyoga-passen har Magdalena och Mats skapat en alldeles egen och unik stil av yinyoga.