fbpx

YIN YOGA WORKSHOP MED MAGDALENA & MATS

18/3 & 19/3

Varmt välkommen till en hel helg med ”Yinyoga & Restorative Yoga” med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen.

Lördag 18/3 : ”Vila dig start med yinyoga”
Under denna sex-timmars workshop utgår vi från pass i Magdalenas nya bok ”Vila dig stark med yinyoga”. Här förenas alla delarna i yinyogan, de fem elementen och de olika delarna i mindfulness. Fokus är på de fem elementens som utgår från TKM (traditionell kinesisk medicin) olika delar, exempelvis kroppen, mat, karaktär och hur vi med hjälp av yin yogan balanserar alla delar i kropp och sinne. 

Njurar &Urinblåsa – Vatten-elementet. Rygg, hals, huvud och hjärna. Vi startar med att lugna, vila, komma åt stress i ryggen. Tillit och tilltro får åter komma upp. 

Lever & Gallblåsa – Trä elementet. Vi öppnar upp höfterna, insidan/baksidan av låren och sträcker ut mage, bröst och hals. Fokus är på detox och utrensning, vi låter allt komma upp till ytan och vilar sedan på djupet genom mjukare övningar och lugn meditation.

Mage och Mjälte – Jord elementet. Fokus på tarmar, mage som sätter fart på vår ämnesomsättning. Ryggen och axlarna får en utsträckning. 

Hjärta och Tarmar – Eld-elementet. Fokus är bröstkorgen, hjärtat. Vi ser hur vi kan hantera våra tankar av stress, oro och irritation. Vi lär oss att lugna sinnet genom att gå in i kroppen på djupet. Vi avslutar med Metta Bhavana, kärleksfull vänlighet-meditation. 

Genom yinyogans positioner och tack vare mindfulness-meditationen sjunker vi djupt in i avslappning och vila. Kroppen vet allt – och nu ska vi lyssna på vad den har att säga! 

Söndag 19/3: ”Restorative Yogans Magi – De himmelska boningarna: Brahma Vihara”

Med hjälp av den magiska Restorative Yogan jordar vi kroppen och sinnet. Kommer ifrån den tänkande muskeln, hjärnan, och fokuserar istället på kroppens visdom. Denna yoga går på djupet både i kroppen och i sinnet. Vilar i den och låter den tala till oss. Genom att vi stannar länge i positionerna och får lyssna till sagor och berättelser flyter vi in i en annan dimension. En plats som är fri från stress och press. En plats där vi kan återhämta vår inre kraft. Vi använder oss av De Fyra Brahma Viharas, de himmelska boningarnas meditationer.

Denna workshop lämpar sig för alla som vill få en vila och på köpet en läkning av kropp och sinne. Förutom allmänt välbehag och vila kan Restorative Yoga hjälpa vid artros, klimakteriebesvär, PMS, sömnproblem, all slags psykisk ohälsa, PTSD, ryggproblem och andra stressrelaterade åkommor. 

Tid: 11.00 – 17.00 båda dagar, lunchpaus cirka 13.30-14.15. 

Investering: 1100 kr för en dag, 1900 kr för två dagar. 

Du bokar din plats HÄR I bokningen väljer du om du vill vara med en eller båda dagarna.

Utbildning i Restorative Yoga – Modul 4

Den 14-16 april så håller Magdalena & Mats sin omtyckta lärarutbildning i Restorative Yoga hos oss. Läs mer om denna utbildning HÄR

Om Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Magdalena och Mats är mycket uppskattade och omtyckta lärare som förenar djup visdom med lättsam humor. 2012 kom Magdalenas bok “Vila dig i form med yinyoga” ut och blev en försäljningssuccé. Även appen med samma namn är mycket populär. Magdalena är aktuell med en ny bok ”Vila dig stark med yinyoga” som kommer att säljas och signeras under helgen. 

Magdalena Mecweld har ägnat sig åt meditation och yoga sedan 1994. Hon började undervisa i Ashtanga Yoga 2003 men det är Yinyoga som sedan många år har blivit hennes signum. Mats Nielsen har assisterat Magdalena genom åren. De senaste femton åren har båda fördjupat sig i Mindfulness/Vipassana genom att studera med många av världens främsta meditationslärare. På ett skickligt sätt lyckas de förena mindfulness med sin speciellt sköna yinyoga.