fbpx

YIN YOGA WORKSHOP MED MAGDALENA & MATS

1/6 & 2/6

Varmt välkommen till Vila Dig Stark med Yinyoga – en workshophelg med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen.

Magdalena Mecweld, är en av Sveriges mest kända och tongivande yinyogalärare som med sin stilbildande bok och app ”Vila dig i form med yinyoga”(LUX, 2012), gjorde yinyogan folklig och lättillgänglig för alla. Boken och appen blev internationella succéer. Magdalena är aktuell med en ny bok: ”Vila dig stark med yinyoga” (Wisdom Works, 2022). Mats Nielsen är Magdalenas partner som sedan 10 år tillsammans med Magdalena leder kurser, workshops och utbildningar i yinyoga.

Mindfulness-fokuserad Yinyoga (MFY) – en utarbetad teknik av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen som inte bara låter oss sjunka in i sköna förnimmelser i yinyogan. Under vissa positioner får vi även möta på motstånd och obekvämlighet. Genom att använda oss av mindfulness-tekniken under tiden vi utför yinyoga ändras strukturen både i kroppen och i hjärnan. Vi vilar positionerna och över oss i att observera såväl behagliga som mindre behagliga förnimmelser i kroppen och sinnet med intresse och nyfikenhet och därmed utveckla distans och balans i sinnet. Detta tillvägagångssätt hjälper oss sedan i livet att hantera stress, motgångar och motstånd och inte minst kriser och trauman. 

Du kan vara med en eller två dagar. 

Lördag 1/6 : Yinyoga och de Fem Livs-Hindren

De fem hindren habegär, motvilja, rastlöshet, slöhet och tvivel myntades av Buddha för att hjälpa oss att inse hur vi kan bli fria från dem och börja leva vårt dyrbara liv fullt ut – utan stress/onödigt lidande.

Hindren dyker upp både i meditationen/yogan – hindrar oss från att uppleva närvaro och lugn. Och i livet – där de hindrar oss från att uppleva lugn, tillit, vila och glädje. De nästlar sig in i allt från relationer, arbete, känsloliv, tankar, ja det mesta i våra liv. De medför stress, press, tvivel, handlingsförlamning. Genom medvetenheten om dem förlorar de sin makt och vi blir friare och mer och mer ”detoxade”.

Denna heldags-workshop kombinerar föredrag om Buddhas Fem Hinder ”Panca Niravani”, med Yinyoga som hjälper oss släppa spänningar i axlar, blockeringar i magtrakten/hjärtat och stelhet i rygg. Energin får fritt flöde. Workshopen blir en slags hybrid mellan föredraget, yogisk kroppsterapi och guidad meditation.

Söndag 2/6: Yinyoga och De Fem Andliga Styrkorna

En workshop för visdom, kraft och vila – de fem andliga styrkorna – Indriyas är förtroende, rätt ansträngning. mindfulness, koncentration och visdom. Då dessa kvaliteter tränas och hamnar i balans, utvecklas de till mer beständiga styrkor i oss, det i sin tur leder till att vi känner oss fria, tillfreds och i harmoni, och kan leva i vår fulla potential.

Under denna heldags-workshop kommer vi att gå igenom hela kroppen, fokus kommer att vara på: höfter, baksida av lår, säte, ljumskar och ländrygg. Under tiden kommer Magdalena och Mats att berätta om buddhismens viktiga filosofi De fem Indriyas –  Fem andliga styrkor. Workshopen blir en slags hybrid mellan föredrag, yogisk kroppsterapi och guidad meditation.

***

Tid: 10.00 – 16.00 båda dagar, lunchpaus cirka 13.00-13.45. 

Investering: 1400 kr för en dag, 2400 kr för två dagar. I priset ingår vegetarisk lunch samt kaffe och te.

Du bokar din plats HÄR I bokningen väljer du om du vill vara med en eller båda dagarna. I samband med din bokning kan du beställa Magdalenas bok ’Vila dig stark med yinyoga’ till reducerat pris. Boken är signerad.

Om Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Magdalena och Mats är mycket uppskattade och omtyckta lärare som förenar djup visdom med lättsam humor. 2012 kom Magdalenas bok “Vila dig i form med yinyoga” ut och blev en försäljningssuccé. Även appen med samma namn är mycket populär. Magdalena är aktuell med en ny bok ”Vila dig stark med yinyoga” som kommer att säljas och signeras under helgen. 

Magdalena Mecweld har ägnat sig åt meditation och yoga sedan 1994. Hon började undervisa i Ashtanga Yoga 2003 men det är Yinyoga som sedan många år har blivit hennes signum. Mats Nielsen har assisterat Magdalena genom åren. De senaste femton åren har båda fördjupat sig i Mindfulness/Vipassana genom att studera med många av världens främsta meditationslärare. På ett skickligt sätt lyckas de förena mindfulness med sin speciellt sköna yinyoga.