fbpx

Yogisk Filosofi & Mytologi

Yoga bortom āsana
7 maj

Du har kanske hört att yoga är så mycket mer än de fysiska positioner vi utför under en klass. Men vad exakt består det där andra av? Och hur kan vi närma oss det på ett odogmatiskt vis? I den här föreläsningen kommer religionsvetaren och yogaläraren Tova Olsson att ta deltagarna på en resa in i de yogiska traditionernas fascinerande värld. Vi kommer bland annat att fråga oss:
* Vad som är målet med en yogisk utövning
* Hur vi kan förstå yoga som inte bara en träningsform utan en filosofisk utblickspunkt som erbjuder stöttning och vägledning i alla delar av livet
* Varför indiska gudar och gudinnor är relevanta för oss som sekulära utövare i en västerländsk kontext
Under tre timmar kommer vi att djupdyka i de filosofiska system (samkya, vedanta och tantra) som associeras med yoga och som inspirerat utövare under tusentals år. Undervisningen kommer inte bara att innehålla filosofiska diskussioner utan även mytologisk berättande, mantra och meditation, allt presenterat på ett lättillgängligt och inspirerande vis. Du är varmt välkommen med all din nyfikenhet, vare sig du nyss börjat praktisera yoga eller är en erfaren utövare.
*
När: Söndag den 7/5
Tid: 14.00 – 17.00
Investering: 495:-
BOKA DIN PLATS HÄR
Workshopen passar alla, du behöver inte ha utövat yoga tidigare.
Välkommen!

Workshopen leds av Tova Olsson

Tova Olsson är religionsvetare och yogalärare med nästan 20 års erfarenhet av undervisning. Hon uppskattas för sin unika förmåga att presentera komplicerade filosofiska idéer på ett lättillgängligt, humoristiskt och ömt vis. Hon undervisar filosofi-delen av flera svenska yogalärarutbildningar, är flerfaldigt vetenskapligt publicerad och föreläser internationellt om Yogans historia, filosofi och mytologi. Hon håller en MA i religionsvetenskap från Göteborgs Universitet och arbetar för närvarande på sin doktorsavhandling vid Umeå Universitet. Tova driver också en online portal med fördjupning inom yogisk filosofi och mytologi – Saraswati Studies.