fbpx

Asana & Mytologi

Berättelserna bakom yogapositionerna
3 mars

Har du någonsin funderat kring yogapositionernas namn och symboliken kring dem? I den här workshopen kommer Tova Olsson att leda oss in i både välbekanta och mindre berömda yogapositioner, utifrån berättelserna som ligger till grund för dem. Vem var egentligen krigaren Virabhadra, varför associeras spagat med apguden Hanuman och hur fick den vise Ashtavakra en så utmanande armbalans uppkallad efter sig?
*
Genom en kombination av mytologiskt berättande, rörelse och mantra tas du med på en djup resa in i den yogiska traditionens fascinerande värld. Du kommer aldrig att se på din yogamatta eller dina asanas på samma vis igen!
*
Alla nivåer av deltagare är varmt välkomna, du behöver inte ha yogat tidigare. Klä dig för rörelse, precis som du skulle till en vanlig yogaklass men var också beredd på att sitta stilla och lyssna stundtals då workshopen kombinerar fysiskt flöde och föreläsning. Du är varmt välkommen med all din nyfikenhet, vare sig du nyss börjat praktisera yoga eller är en erfaren utövare.
*
När: Söndag den 3/3 2024
Tid: 10.00 – 16.00
Investering: 995:-
BOKA DIN PLATS HÄR
*
Lunch kan bokas till för 149kr (vegetarisk rätt, rawfoodboll, kaffe/te) i samband med bokningen. Lunch måste bokas senast tisdag den 27/3. OBS! Det finns inte tillgång till kök, kyl, mikro etc under denna dag.
*
Välkommen till en spännande och lärorik dag med oss!

Workshopen leds av Tova Olsson

Tova Olsson är religionsvetare och yogalärare med nästan 20 års erfarenhet av undervisning. Hon uppskattas för sin unika förmåga att presentera komplicerade filosofiska idéer på ett lättillgängligt, humoristiskt och ömt vis. Hon undervisar filosofi-delen av flera svenska yogalärarutbildningar, är flerfaldigt vetenskapligt publicerad och föreläser internationellt om Yogans historia, filosofi och mytologi. Hon håller en MA i religionsvetenskap från Göteborgs Universitet och arbetar för närvarande på sin doktorsavhandling vid Umeå Universitet. Tova driver också en online portal med fördjupning inom yogisk filosofi och mytologi – Saraswati Studies.