fbpx
  • Reiki Healing

Reiki Healing

Vad är Reiki?

Reiki är en uråldrig helande praxis med rötter i japanskt ursprung. Det grundades av Mikao Usui i Japan på 1920-talet. Ordet ”reiki” kommer från de japanska orden ”rei” (universell) och ”ki” (livskraft eller energi). Reiki är en holistisk praxis som kan hjälpa till att balansera chakran (energicentra i kroppen), främja inre lugn och öppna upp för inre medvetenhet.  

Reiki har använts för att lindra olika typer av smärta, inklusive kronisk smärta, muskelspänningar och migrän. Även om reiki inte kan bota smärta, kan det bidra till att minska obehag och främja kroppens naturliga helande processer. 

Många människor berättar att reiki-behandlingar hjälper dem att känna sig mer balanserade och harmoniska. Det kan öka energinivåerna, stärka immunförsvaret, rensa toxiner och förbättra den övergripande fysiska och mentala hälsan. 

För vissa människor är reiki en väg till personlig utveckling. Det kan hjälpa till att öppna upp för djupare medvetenhet, främja självreflektion och uppmuntra till en ökad anslutning till det inre. 

Reiki-behandlingar kan främja avslappning och lugn, vilket kan bidra till bättre sömnkvalitet för dem som lider av sömnproblem.

Hur går det till och vad kan du förvänta dig 

En reiki-behandling börjar med en kort introduktion och du lägger dig ned på en massagebänk. Målet är att skapa en känsla av lugn och stillhet under sessionen.  

Du behåller dina kläder på under hela behandlingen, så det är behagligt med lediga, sköne kläder. Reiki är en mjuk metod där händerna placeras lätt på kroppen och rör sig runt för att lugna ditt nervsystem och balansera dina energifält och celler.  

Många människor upplever en djup avslappning under en reiki-behandling. Det kan vara liknande att befinna sig i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. Vissa personer kan uppleva olika sinnesintryck. Det kan vara bilder, färger, känslor eller minnen som kommer upp. Du kan även känna värme, kyla, stickningar eller milda vibrationer. Du behöver inte aktivt försöka kontrollera eller tolka dem. Dessa upplevelser kan vara unika för varje individ och är en del av den individuella upplevelsen av reiki.  

När behandlingen är över blir du i lugn och ro informerat om det och ges tid att sakta återvända till full vakenhet. Du kan också ha möjlighet att dela dina upplevelser eller ställa frågor om sessionen. 

Efter en reiki-behandling kan du uppleva en känsla av inre lugn, balans och välbefinnande. Det kan vara en känsla av att ha släppt på spänningar, lindrat stress eller att ha fått en energiupplevelse. Vissa kan uppleva mer märkbara fysiska eller emotionella förändringar, medan andra kanske inte upplever något specifikt under sessionen. Varje upplevelse är individuell och kan variera från session till session. Det rekommenderas att vara öppen för upplevelsen och tillåta kroppen och sinnet att ta emot reiki-energin på det sätt som är bäst för dig. 

Boka din Reiki behandling HÄR