fbpx

Yoga Nidra Grundutbildning

31 augusti – 1 september

Välkommen till denna utbildning i Yoga Nidra som ger dig grunderna om du vill skapa en fördjupad förståelse för egen del eller om du vill undervisa eller ge Yoga Nidra till andra. Denna form av yoga är ett fint komplement till tex yin och restorative yoga för djupare återhämtning. Kanske har du en yrkesroll där du arbetar med människor där nidra kan vara ett verktyg för stresshantering och avslappning. Utbildningen är på 20 timmar.

Vad är Yoga Nidra?

Yoga Nidra har blivit väldigt populärt under senaste åren och det är inte svårt att förstå varför. Denna avslappningsteknik kan göra stor skillnad för utövaren och dess effekter är väldokumenterade. 

Nidra betyder sömn på sanskrit och därför kallas Yoga Nidra också den yogiska sömnen eller den sömnlösa sömnen. Det är en form av avslappningsteknik eller guidad djupmeditation med syftet att ge djup avslappning och därmed förbättrad återhämtning. Denna form av yoga utförs som regel när du ligger bekvämt på rygg i savasana. Gärna med filt, bolster och ögonkudde. 

Meditationstekniken går ut på att kroppen kommer långt ner i avslappning medan sinnet är vaket och skapar ett slags tillstånd mellan vakenhet och sömn. Det är här hjärnan kan få slappna av vilket skapar förutsättningar för att bättre hantera stress, uppleva bättre sömnkvalitet och främja kreativitet. 

Tekniken följer ett givet format och går bland annat ut på att rotera uppmärksamheten och medvetandet runt i kroppen i sk kroppscanningar för att skapa en cirkel av energi igenom hjärnan. Detta gör att sinnet får möjlighet att vila och gå in i ett fullständigt avslappnat tillstånd. 

En Yoga Nidra tar ungefär 30 minuter och efteråt kan du känna dig påfylld av ny energi men också att mentala och fysiska spänningar släpper. 

Grundutbildningen täcker följande:

  • Yoga Nidra – grundläggande vetenskap
  • Filosofi och historia
  • Olika skolor och tekniker
  • Stress och hur den påverkar hjärnan
  • Vad ingår, hur är nidran upplagd och utformad
  • Olika typer av Yoga Nidra
  • Skriva sitt eget manus
  • Att undervisa eller leda en Nidra
  • Praktisera Nidra

Utbildningen omfattar 15 timmar lärarledd undervisning (lördag och söndag) och 5 timmars egna studier och hemarbete. Du får ett färdigt nidramanus med dig från utbildningen samt ett diplom på 20 timmar om du gör alla hemuppgifterna. Obligatorisk närvaro för 15 timmar. Utbildningen ger 20 CE hos Yoga Alliance för dig som är registrerad yogalärare.

Lärare på utbildningen är Ewa Hagert, registrerad YACEP och E-RYT500 yogalärare hos Yoga Alliance. Läs mer om Ewa här https://www.ewahagertyoga.se/om-mig/

Datum: 31/8-1/9 2024

Tider: kl 9-17 båda dagarna (lördag-söndag)

Plats: Studio Frid 

Investering: 4300 kr inkl moms BOKA HÄR

OBS! Om du bokar mer än 1 utbildning samtidigt, så erhåller du 10% på utbildning nummer två. Erbjudandet gäller både utbildningen i yin yoga, restorative yoga och yoga nidra. Maila oss på studion@studiofrid.se för att få din personliga rabatt.