fbpx

Yinyoga Grundutbildning Steg 1

17-19/5 eller 27-29/9

Välkommen till vår populära grundutbildning i Yin Yoga! Kanske drömmer du om att undervisa yoga och dela yogans magi med andra? Vi erbjuder ett modulsystem där du sammanlagt kan studera 100 timmar i yogans lugnare former; Yin Yoga, Restorative Yoga och Yoga Nidra. Alla våra utbildningar är godkända av och registrerade hos Yoga Alliance. Välkommen till Studio Frid och vårt team av duktiga, välrenommerade undervisare.

Vår grundläggande yogalärarutbildning i Yinyoga steg 1, ger dig en förståelse för yinyoga, både i ditt eget utövande och i din roll som lärare. Denna utbildning vänder sig både till dig som vill undervisa i yinyoga men även dig som önskar fördjupa din egen yogapraktik. Kanske har du en annan yrkesroll där du arbetar med människor och kan använda yinyogan som ett värdefullt komplement. Vi lägger särskild vikt vid anatomi och sambandet mellan mindfulness och yinyoga.

Utbildningens innehåll:

  • Grundprinciper i yinyoga
  • Yinyogans positioner. Grundlig kunskap i yinyogaställningar och dess variationer ur ett individperspektiv.
  • Användning av props och andra hjälpmedel.
  • Grundläggande anatomi utifrån yogans perspektiv
  • Fascia och hur vi kan påverka den i yin yogan
  • Introduktion till Kinesisk medicin, kroppens meridiansystem, yin & yang.
  • Mindfulness och yinyoga
  • Pass/sekvenser. Att skapa yinyogasekvenser med olika teman.
  • Pedagogik, lärarens roll, undervisning, etik och röstens betydelse.

Under utbildningen går vi igenom grunderna i yinyoga där vi blandar teori med praktik. Utbildningen innefattar 25 timmar undervisning, varav 21 timmar lärarledd. Hemuppgifter resterande 4 timmar. Efter fullgjord utbildning får du ett diplom.

Du får en utbildningsmanual under kursen men vi rekommenderar även följande litteratur; Bernie Clarks “The Complete guide to Yin yoga” samt Sarah Powers, “Insight yoga”.

Utbildare är Ewa Hagert, Tereze Kestere och Stina Dahan. Läs mer om dem nedan. 

Utbildningen ger 25 CE timmar hos Yoga Alliance (YACEP), för dig som redan är registrerad yogalärare.

Datum: 17-19 maj 2024

Tid: 9-17

Pris: 5300kr inkl moms

Du bokar din plats Maj 2024 HÄR

Om du bokar mer än 1 utbildning samtidigt, så erhåller du 10% på utbildning nummer två. Erbjudandet gäller både yin steg 2, restorative yoga och yoga nidra. Maila oss på studion@studiofrid.se för att få din personliga rabatt.

Vill du vänta till hösten med att gå denna utbildning?

Nästa datum är: 27-29 september 2024

Tid: 9-17

Pris: 5300kr inkl moms

Du bokar din plats September 2024 HÄR

Om du bokar mer än 1 utbildning samtidigt, så erhåller du 10% på utbildning nummer två. Erbjudandet gäller både yin steg 2, restorative yoga och yoga nidra. Maila oss på studion@studiofrid.se för att få din personliga rabatt.

Undervisare på utbildningen

Ewa Hagert är certifierad yogalärare hos Yoga Alliance (E-RYT500, YACEP) och är utbildad i vinyasa, hathayoga, yinyoga, yoga anatomi, restorative yoga, yoga filosofi och yoga nidra. Ewa är den enda yogainstruktören i södra Sverige som är utbildad av Rachel Brathen (Yoga Girl) och i hennes utmärkande sätt att koppla yogan till mental närvaro och känslomässigt läkande. Idag arbetar Ewa med yogan på heltid, genom att erbjuda retreats, workshops, klasser och yogalärarutbildningar. Ewa har mer än 5000 undervisningstimmar i bagaget.

Ewa driver Studio Frid Yoga & Pilates sen 1 juli 2021. Läs mer om Ewa HÄR

Tereze Kestere är Leg. Fysioterapeut men har även undervisat yoga, pilates och funktionell träning i nästan 10 år. Hon brinner för att hjälpa människor med rörelse och hälsa och har ett stort intresse för anatomi, långvariga smärttillstånd och psykosomatik. Helhetstänket genomsyrar all hennes undervisning, både på mattan och i klassrummet.

Tereze undervisar fysiologi och anatomi på Yin Yoga utbildningarna på Studio Frid, men har även erfarenhet av att hålla workshops och föreläsningar med fokus på rörelse- och kroppsfunktioner.

Stina G.Dahan är utbildad Leg.Fysioterapeut och Somatic Experiencing Practitioner. Hon har arbetat inom träningsbranschen, företagshälsovård och vuxenpsykiatrin. Gemensamma nämnaren är att se kroppen som en resurs för välbefinnande fysiskt och mentalt. Yoga och meditation har funnits med som ett stabiliserande inslag i mer än 15 år och passionen är stor för att sprida den visdom som finns i dessa uråldriga metoder.

Intresset för att möta människor som en helhet är stor och fördjupning finns inom ACT, Mindfulness, Compassion, DBT, trauma och yoga. Stina föreläser i mindfulness på våra utbildningar i yin yoga.

Läs mer om Stina HÄR