fbpx

YOGA & VANDRA YOGARETREAT PÅ STENINGE KUSTSTATION

23-25 AUGUSTI 2024

YOGA & NATUR

När sensommaren är som vackrast, ljungen på strandängarna blommar och lugnet infinner sig i vackra Steninge, då samlas vi på Kuststationen för att njuta av yoga, vandring, vegetarisk mat och härliga bad. Vi rensar ut sommarsemestern och bjuder in friskluft, natur, andetag och rörelse, genom att insupa några härliga sensommardagar vid stranden i Halland. 

Helgen bjuder på inkännande yogaklasser ledda av Ewa Hagert, både mer aktivt flödande hatha och vinyasa, som återhämtande yin och restorative. Michelle Baker tar oss med på en resa i vårt andetag, genom rensande Breathwork. Vi gör vandringar tillsammans för den som vill och bjuder in till utomhusmeditation i den fantastiska naturen runt Steninge. Vi fyller på både kropp och sinne. Samtalar under stjärnklar augustihimmel och värmer oss i sensommarsolen.

Kuststationen är belägen direkt vid havet i Steninge, med närhet till både strandängar och skog. Om man vill så finns havet tillgängligt för bad, sent på sommaren brukar vattnet vara varmt här. Är du mer sugen på värme finns tillgång till både bastu och bubbelbad.

Välkommen att omfamna denna unika plats och en vacker helg för dig själv. 

Steninge Kuststation

Steninge Kuststation är en pärla – ett gammalt badhotell som drivs med mycket kärlek och medveten närvaro. Kuststationen ligger vid den vackra Kattegattleden, en vandrings- och cykelled längs den halländska kusten. Rummen är trivsamma och personligt inredda och under helgen serveras vi hemlagad vegetarisk mat baserad på lokalproducerade råvaror och en makalös 3-rätters (yes… 3 rätter!) frukost med kuststationens prisbelönta gröt.

Vi yogar i den fina, ljusa yogashalan och är vädret fint kan vi flytta vår praktik till det härliga trädäcket utanför. Vår värdinna Catarina gör allt för att vår vistelse ska vara så trivsam och avkopplande som möjligt.

Program under helgen

Fredag 25 augusti

15.00 Check-In och välkomstfika

16-18 Välkomstcirkel & Yoga

19.15 2-rätters middag

20.30 Breathwork med magiska Michelle Baker

Lördag 26 augusti

7.30-9.30 Yoga

9.30 3-rätters frukost

11.00 Vandring

13.30 Lunch

16-18 Yoga

19.30 Middag

21.00 Yoga Nidra

Söndag 27 augusti

7.30-9.30 Yoga

9.30 3-rätters frukost

11.00 Vandring

13.30 Lunch

14.30 Restorative Yoga

16.00 Avfärd

Morgonklassen kommer att vara lite mer aktiv (yang) och eftermiddagsklassen långsammare. Alla klasser innehåller meditation, reflektion och pranayama (andningsövning).

Yogan passar alla nivåer, både nybörjare och mer erfarna, då alternativ alltid erbjuds. Du bestämmer hur du vill att din dag ska vara och hur mycket eller lite du vill vara med på. Kanske längtar du mest efter egen tid, bad, avslappning och en god bok. Du bestämmer!

Ledare på denna resa är Ewa Hagert. Läs mer om Ewa här.

Du kan läsa mer om Breathwork och Michelle Baker här.

Schemat och tiderna är preliminära och kan komma att ändras.

Praktisk Information

Retreatet startar fredagen den 23/8 kl 15.00 och avslutas den 25/8 kl 16.00. Vi har en hel helg tillsammans, massor av tid att dyka djupare in i oss själva och in i vår yogapraktik. Räkna med att det blir en resa in i dig själv, att du får möjlighet att skala av dina egna lager och reflektera. Invitera stillhet i sinnet. Ta därför med en skrivbok och en fin penna till ledda reflektionsövningar och viktiga personliga noteringar. Du kan göra alla vandringar i tystnad, om du vill invitera in mer stillhet och ge mer plats för dig själv.

Pris per person i delat dubbelrum 5995kr.

Enkelrumstillägg 800kr för hela helgen.

Pris om du ordnar eget boende: 4495kr

I priset ingår följande:

 • Boende i delat dubbelrum
 • 2-rätters middag 2 dagar
 • 3-rätters frukost 2 dagar
 • Lunch 2 dagar
 • Eftermiddagsfika 2 dagar
 • All yoga och meditation
 • Breathwork med Michelle
 • Yogamattor, alla props (du får gärna ta med eget om du vill!)
 • Vatten, kaffe och te hela helgen

OBS! Ingår inte:

 • Transport till Steninge (tåg till Halmstad och buss till Steninge är möjligt)
 • Måltidsdryck utöver vatten
 • Reseförsäkring
 • Kostnad för jacuzzi och vedeldad bastu 200kr

Du bekräftar din plats genom anmälningsavgift på 2000 kr, slutbetalning 60 dagar före retreatstart.

Välj enkelrum eller dubbelrum i listan. När du anmält dig och betalt din anmälningsavgift, maila Ewa på ewa@studiofrid.se och berätta vem du delar rum med (om du bokat dubbelrum). OBS! Dubbelrum kan bara bokas av 2 personer.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid förhinder. Du kan dock överlåta din plats till någon du känner. När slutavgiften är betald återbetalas inte denna. Du kan dock överlåta din plats till någon du känner. Tänk på att teckna reseförsäkring med avbokningsskydd eller kolla vad som ingår i din hemförsäkring.

Om retreatet skulle ställas in, återbetalas hela beloppet.

Läs mer om fina Steninge Kuststation HÄR!

Yogahelg på den vackra västkusten!