fbpx

Yin & Yang

Grundkursen i Yin & Yang är en kombination av Yin och Yang – den mer långsamma, avslappnande yinyogan och mer dynamisk hatha / vinyasa yoga. En perfekt mix av både passivt och aktivt dvs av yin och yang.

Yin

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på andning och medveten närvaro i kroppen. Den har sitt ursprung i kinesisk medicin. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid för att komma åt kroppens djupliggande strukturer; såsom bindväv (Fascia), leder, ligament och inre organ. Detta medför en ökad rörlighet och smidighet samt bidrar till ett friare energiflöde i kroppen. Det stärker också kroppens egen förmåga att återhämta sig. Yinyoga bidrar till mental träning, medveten närvaro och inre lugn. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yang-liknande yogaformerna, varför Yinyoga kan vara ett kraftfullt, kompletterande redskap.

Yang

Hatha och Vinyasa Yoga är mer aktiva, fysiska yogaformer som består av sk asanas, dvs yogapositioner baserade på långvariga traditioner. Det är detta vi i vanligt tal kallar ’yoga’. De mest kända positionerna är hunden, berget, trädet, krigaren och barnet. 

Denna aktivare form av yoga sägs öka cirkulationen och därmed livskraften i hela kroppssystemet och arbetar med att öppna och stärka lederna, musklerna, bindväven och hjärt-andningsorganen. Vi arbetar med medveten andning genom andningsövningar sk pranayama. Denna yogadel ger även styrka och rörlighet hos muskulaturen på ett mer mjuk och skonsamt sätt och använder andetaget som våra rörelsers rytm.

I Yin & Yang kursen skapar vi balans och utvecklas tillsammans på en gemensam väg under 8 veckor. Yin Yang är en grundkurs och passar både dig som är nybörjare och dig som har provat yoga tidigare.