fbpx

Yin & Yang

Kursen i Yin & Yang yoga är en kombination av Yin och Yang, Yin Fascial Yoga och Dynamisk Spiral Yoga.

Yin

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på andning och medveten närvaro i kroppen. Den har sitt ursprung i kinesisk medicin. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid för att komma åt kroppens djupliggande strukturer; såsom bindväv (Fascia), leder, ligament och inre organ. Detta medför en ökad rörlighet och smidighet samt bidrar till ett friare energiflöde i kroppen. Det stärker också kroppens egen förmåga att återhämta sig. Yinyoga bidrar till mental träning, medveten närvaro och inre lugn. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yang-liknande yogaformerna. Av denna anledning kan Yin Yoga vara ett kraftfullt, kompletterande redskap.

Yang

Dynamisk Spiral Fascial Yoga är en mer aktiv, fysisk yogaform som kommer att läras ut i denna kurs. Dynamisk Spiral yoga är en uppfriskande yangform av asana-sekvenser, baserad på Hatha och Vinyasa Yoga samt Qigong. Inspirerad av cirkulär rörelsemönster som arbetar med hela kroppen. Denna form av yoga optimerar livskraften i hela kroppssystemet. Dynamisk spiral yoga är en graciös övning med en flytande energisk kvalitet, som arbetar direkt för att öppna och stärka lederna, fascia, bindväv, muskulatur och hjärt-andningsorgan. Denna yogadel ger även styrka och rörlighet hos muskulaturen på ett mer mjuk och skonsamt sätt och använder andetaget som våra rörelsers rytm.

Yin & Yang yoga-kursen skapar balans och får oss att utvecklas tillsammans på en gemensam väg under 8 veckor, genom att integrera och fördjupa träningen.

Yin & Yang – Online

För att gå onlinekursen bokar du dig som vanligt genom länken nedan. Du kommer sedan få en länk skickad till dig så kan du själv välja om du vill vara med på plats eller online. Varmt välkommen!