fbpx

Får du friskvårdsbidrag?

Vi hjälper dig!

Många arbetsgivare erbjuder idag sina anställda friskvårdsbidrag. Friskvårdsbidrag är en skattefri personalförmån i Sverige. Storleken bestämmer din arbetsgivare och är ett fast belopp per år och vad det kan användas till styrs i stor utsträckning av Skatteverket. Friskvårdsbidrag är en fantastisk fin förmån med syftet att hjälpa till att hålla dig frisk och stark genom tex yoga, pilates och massage. På vissa arbetsplatser regleras friskvårdsbidraget genom ett privat utlägg som du sen får tillbaka mot kvitto och andra arbetsplatser är anslutna till tex Epassi eller Benify, där man enkelt gör sitt köpa via deras portaler. 

Visste du att det bara är cirka 55% av de anställda som nyttjar sitt friskvårdsbidrag? De som nyttjar sitt bidrag använder i snitt endast 84% av summan. (Källa: Benify) Det betyder att alltför många låter sina pengar frysa inne, vilket är väldigt synd tycker vi. Hela vårt utbud av klasser, kurser, workshops och behandlingar är friskvårdsberättigande. Vi hjälper dig komma igång!

Tid är oftast en faktor som gör att träningen inte blir av, vilket på sikt är kontraproduktivt. Vår moderna livsstil utsätter oss för stress inte bara på arbetsplatsen utan också på fritiden. För många är dagens alla rutiner en omöjlig ekvation och det kan i värsta fall leda till utmattningsdepression och långa sjukskrivningar. Yoga är mycket effektivt för att motverka negativ stress som sömnproblem, oro, mental trötthet, smärta och högt blodtryck.

Även för den som sitter flera timmar i sträck framför en dator har yoga visat mycket goda resultat. Yoga minskar inte bara stress och spända muskler utan har bevisats öka arbetsglädjen, koncentrationen och effektiviteten. Massage kan därutöver hjälpa dig att lösgöra spänningar och stelhet i nacke och axlar.

Hör av dig till oss på studion@studiofrid.se så kan vi i samråd göra en plan för dig, boka en enskild klass eller en kurs. Har du inte möjlighet att komma till studion så livestreamar vi alla våra gruppklasser. Vi hjälper dig komma igång. 

Studio Frid är anslutna till Epassi, Benify, Wellnet och Edenred. Nu är det slut på friskvårdsbidrag som fryser inne!

Epassi och Benify

De friskvårdsportaler som flest arbetsgivare är anslutna till är Epassi och Benify. Är din arbetsgivare ansluten till någon av dessa så gör du enkelt ditt köp via respektive portal. Det är väldigt enkelt och nedan finns beskrivningar kring hur det går till. Kika först i dina egna inställningar så du i Epassi och Benify har registrerat dig med fullständigt namn, email och telefonnummer. Det gör det enklare för oss att hitta dig än om du bara lagt in ditt förnamn tex ’Anna’.

1. Epassi

I Epassiportalen (hemsida eller app) letar du upp Studio Frid Yoga & Pilates AB. I en dropdown meny finner du hela vårt standardutbud. Du väljer vilken produkt du vill köpa och genomför din beställning. Om det du vill ha kostar mer än det bidrag du har tillgängligt så kan du göra en tilläggsbetalning med kort i appen. Om du inte hittar produkten (kanske det är en kampanjprodukt) så kan du istället skriva in rätt belopp själv i Epassi.

Om året närmar sig sitt slut och du har pengar kvar, kan du överföra ett valfritt belopp till oss för att använda senare under året. Då skriver du in beloppet själv i appen och vi registrerar det hos oss som ett tillgodohavande för friskvård. Du har då ytterligare 12 månader på dig att använda pengarna. 

OBS! Du behöver inte vara på plats hos oss på studion när du genomför köpet. Du kan göra det i lugn och ro hemma. Vi mottar en beställning via mail från Epassi i samma ögonblick som du genomför ditt köp. Vi registrerar ditt köp manuellt i vårt bokningssystem Wondr och du får därefter ett bekräftelsemail ifrån oss. För att underlätta hanteringen, så maila oss på studion@studiofrid.se att du gjort en beställning. Då kan vi enkelt koppla köpet till dig och du slipper komma in. Enklare än så kan det inte bli! OBS igen!! Du kan inte använda en kod du fått vid beställning i Epassi på vår hemsida, beställning måste alltid registreras av oss manuellt för att du ska kunna börja boka in dig.

Läs mer om Epassi HÄR 

2. Benify

Att göra en beställning hos Benify är enkelt. I Benifyportalen (hemsida eller app) letar du upp Studio Frid Yoga & Pilates. I en dropdown meny finner du hela vårt standardutbud. Du väljer vilken produkt du vill köpa och genomför din beställning. Lägg märke till att priserna hos Benify är något rabatterade, så för att hitta rätt mot vår hemsida så titta efter priserna inom parentes (ordinarie pris). Friskvårdsbidraget dras automatiskt från ditt saldo hos Benify och eventuell kostnad utöver detta dras som ett nettolöneavdrag.

Du kan göra köpet i lugn och ro hemma. Vi mottar nämligen en beställning via mail från Benify i samma ögonblick som du genomför ditt köp. Vi registrerar ditt köp manuellt i vårt bokningssystem Wondr och du får därefter ett bekräftelsemail ifrån oss.

Läs mer om Benify HÄR

Några vanliga frågor om friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidraget kan inte användas till träningsutrustning som yogamattor, kläder etc utan är avsett för ’dig själv’ inte saker som du behöver.

Man kan inte överlåta friskvårdsbidraget på någon annan, ge bort det i ett presentkort, boka en klass till en familjemedlem eller byta det mot pengar. Det är till dig och uteslutande till dig.

Används inte friskvårdsbidraget inom ett år brinner det inne och kan inte nyttjas efter detta. Det är därför viktigt du använder dina pengar i god tid. Vanligtvis är brytdatum för friskvårdsbidraget i samband med årsskiftet men det kan variera beroende på vilken policy din arbetsgivare har. När du använder friskvårdspengar hos oss på Studio Frid gäller de sedan ytterligare 1 år, men beror också på vad du köper för pengarna. Köper du tex ett månadskort gäller det i en månad.

Bidraget behöver inte användas på ’träning’ utan massage är också godkänt som friskvård. Om komma igång med klasser känns som ett stort steg, så kan det kännas fint och lyxigt att unna sig en välgörande massage.