fbpx

Företagsyoga

Öka företagets lönsamhet genom en god hälsa! Vår moderna livsstil utsätter oss för stress inte bara på arbetsplatsen utan också på fritiden. För många är dagens alla rutiner en omöjlig ekvation och det kan i värsta fall leda till utmattningsdepression och långa sjukskrivningar. Yoga är mycket effektivt för att motverka negativ stress som sömnproblem, oro, mental trötthet, smärta och högt blodtryck.

Även för de som sitter flera timmar i sträck framför en dator har yoga visat mycket goda resultat. Yoga minskar inte bara stress och spända muskler utan har bevisats öka arbetsglädjen, koncentrationen och effektiviteten. Många företag har redan insett fördelarna med att investera i bättre hälsa hos de anställda – färre sjuskrivningar, gladare och friskare personal, bättre samarbete och trevligare stämning. Summan? Ökad produktivitet och lönsamhet.

Du kan även börja eller avsluta konferensen, eventet eller kick-offen med en timmes yoga. Ett annorlunda sätt att varva ner innan eller efter en aktiv dag.

Hör av dig till oss på studion@studiofrid.se så kan vi i samråd mer er boka en enskild klass eller flera återkommande klasser. Pris varierar beroende på storlek på gruppen samt antal klasser.

Arbetsglädje och fokus ger resultat

Bättre hälsa, mindre stress och ökad arbetsglädje leder till bättre resultat – vi ger dig redskapen att skapa en mer hållbar arbetsplats.

Friska och glada människor bygger hållbara verksamheter där kreativitet och arbetsglädje växer. Låt ett hållbart ledarskap bli er väg till en hållbar arbetsplats. 

Vi tror på att jobba långsiktigt och förebyggande för att skapa en mer hållbar arbetsplats. Hur kan vi skapa arbetsplatser där engagemang, kreativitet och arbetsglädje frodas? Hur kan vi utveckla sättet att leda så att motivation och tillit gör arbetet både mer effektivt och roligare?

Tillsammans skräddarsyr vi upplägg som passar just era behov och er organisation:

  • Rådgivning, workshops och skräddarsydda utbildningar i hållbart ledarskap. Hur kan ett coachande ledarskap skapa ökat engagemang och större motivation?
  • Kurser och föreläsningar i mindfulness för att förebygga stress och öka fokus.
  • Kurser, föreläsningar och workshops i förebyggande stresshantering.
  • Individuella rehabiliteringsprogram – en individuellt anpassad kombination av mindfulness, yoga och samtal för att snabbare kunna komma tillbaka i arbete efter en sjukskrivning

Förebygga stress

Allt fler mår dåligt av stress. Kostnaderna både i mänskligt lidande och i faktiska kronor växer snabbt. Det kan vara svårt att hitta en väg tillbaka till arbetslivet efter en sjukskrivning och som arbetsgivare står man ibland handfallen inför rehabiliteringen av en medarbetare.

Stress är våra biologiska försvarsmekanismer som ställer till det för oss i det moderna arbetslivet. Digitalisering, informationsöverflöd och svårigheter att få ihop våra livspussel kan trigga igång reaktioner som gör oss sjuka.

Vi hjälper er båda med att ta fram strategier för att arbeta förebyggande med stress och med planer och stöd för att hjälpa en sjukskriven medarbetare tillbaka till arbetet igen.

Mindfulness och forskning

Fördelarna med mindfulness och meditation har varit kända inom yogan i tusentals år, men nu kan dagens moderna hjärnforskare förklara vad det faktiskt är som sker inuti vår hjärna som gör oss lugnare, gladare, mer fokuserade och till och med smartare när vi praktiserar mindfulness. 

Även du som är helt frisk har stor nytta och glädje av mindfulness. 

Forskarna är eniga om att mindfulness, att öva upp vår medvetna närvaro, gör oss mer motståndskraftiga mot stress. Det gör oss också mer fokuserade, uthålliga och bättre på att fatta beslut.

Mindfulness hjälper oss att återhämta oss om vi drabbats utmattning. När vi utsätts för svår stress under lång tid krymper vissa delar av hjärnan, vilket gör att vi får svårt att fatta beslut, att koncentrera oss och att minnas. Men genom att regelbundet träna mindfulness växer hjärnan igen. 

På Studio Frid erbjuder vi både kurser och skräddarsydda utbildningar i mindfulness för företag.

Prova företagsyoga!

Låt era medarbetare träna förmånligt hos oss, eller erbjud yoga på er arbetsplats. Ett mycket uppskattat sätt att öka välmående och balans och samtidigt minska stress och risken för sjukfrånvaro.

Kanske några föredrar att praktisera yoga själva eller i en mindre grupp tillsammans med en erfaren yoga-PT på Studio Frid? Hos oss väljer ni.