fbpx

Hormon och Lymfyoga

För dig i klimakteriet och förklimakteriet

Vår hälsa och vårt välmående påverkas i hög grad av naturens rytmer, cykler och flöden enligt den kinesiska medicinen. I den här kursen får du möta österländska och västerländska perspektiv som ger användbara förhållningssätt till hormonell balans.

Hormonbalans är viktigt för att känslor, kropp och sinne ska vara i harmoni. Under hela livet svänger kvinnors hormoner naturligt. För att hitta rätt balans behöver vi minska stress, ta hand om oss själva genom self-care och äta bra mat. Vårt humör, vår tankeförmåga, energi och lust styrs av hormoner som påverkar en rad olika processer i kroppen. Vi kan därför stimulera hormonhälsan genom övningar för organ, körtlar, lymfsystem, bindväv, meridianer och nervsystem för att uppnå en större sinnesro och inre balans.

Redan i 35 årsåldern kan du börja närma dig förklimakteriet. Klimakteriebesvären kommer ofta gradvis smygande, oftast i 40-50 årsåldern men kan komma tidigare utan att du kopplar ihop det med kvinnohälsa. Tecknen kan vara:

– Att du får svårare att hantera stress och att multi-taska
– Känner dig trött och utmattad hela tiden
– PMS förvärras
– Humöret börjar svänga
– Sömnsvårigheter
– Skenande sinne som gör det svårt att slappna av och varva ner
– Hård träning får avtagande effekt
– Mage och bröst svullnar upp
– Kilona kommer smygande och sätter sig gärna runt buken

Lymfsystemet är kroppens stora reningsverk som forslar bort överskottsvätska och slaggprodukter och oskadliggör virus och bakterier. När ditt lymfsystem fungerar har du mycket energi, upplever mindre stress och har ett starkt immunförsvar. Ett stagnerat lymfflöde kan göra att du känner dig svullen och tung, med ömmande leder, celluliter som gör ont, magproblem och återkommande infektioner.

Yogans Kraft och Flöde

Hormonyoga ger lymfsystemet bästa förutsättningar för att öka ditt välmående, aktivera lymfflödet och öka cirkulationen i kroppen. Vi gör detta genom
– yogaställningar som stimulerar nervsystemet som skapar ett gott lymfflöde så att lymfan kan filtrera ut slagg och toxiner
– positioner som minskar spänningar i muskler och fascia så att det finns utrymme och plats för lymfvätskan att enklare flöda genom lymfkärlen
– mjuka flödande rörelser, andningsövningar som stimulerar och blir som en pump för lymfsystemet.
– meditationer och avslappningsyoga för att skapa lugn och sänka stressnivån.

På den här kursen kombinerar vi rörelse med andningsövningar och återhämtning. Passen är anpassade för att ge största möjliga effekt på hormonsystem och lymfflöde, med övningar hämtade från yinyoga, restorative yoga och hatha yoga. Yogan passar kvinnor i alla åldrar, såväl nybörjare som vana utövare. Du kommer också att få lära dig enklare egenmassage för lymfan.

För att få snabbare resultat rekommenderar vi att man kombinerar rörelse med lymfmassage. När du bokar kursen får du därför möjlighet att boka Lymfmassage till extra förmånligt pris. 950kr mot normalt 1095kr för en 110 min (första besöket) eller 85 min (återbesök) behandling. OBS! Priset gäller en behandling och endast i samband med bokning av kursen. Välj när du bokar om du vill ha med eller utan lymfmassage. OBS! Behandlingen ska användas inom 3 månader från kursens start.

Du kan läsa mer om fördelarna med lymfmassage HÄR

Kursen hormon- och lymfyoga är 8 gånger och leds av Lis-Marie Weije. I Kursavgiften ingår 2 extra klipp som gäller på våra öppna klasser, för att du ska kunna ta igen missade tillfällen på kursen. Klippen gäller 3 månader från kursens start.

Pris:
1795kr endast kurs
2745kr kurs + lymfmassage

I första steget av bokningen väljer du kursen. I steg två lägger du till om du önskar lymfmassagen för endast 950kr. 

Välkommen till ett ökat välmående med oss på Studio Frid.

Hormon och Lymfyoga – Online

För att gå online bokar du dig som vanligt till kursen. Du kommer sedan få en länk skickad till dig så kan du själv välja om du vill vara med på plats eller online. I kursavgiften ingår alltså möjligheten att göra tillfällena online. Varmt välkommen!