fbpx

VÅRA LÄRARE

Vill du yoga i Malmö? Studio Frid är Malmös äldsta yogastudio och erbjuder förutom yoga även mindfulness och pilates. Här arbetar välutbildade och engagerade yogalärare som delar sin passion för yoga med dig. Oavsett om du är nybörjare eller har praktiserat yoga länge har vi klasser och kurser som passar för dig.

Ewa Hagert

Ewa började med yoga 2013 som ett sätt att lindra ryggsmärtor och stressrelaterade problem i kroppen. Det var den fysiska träningen som intresserade henne till en början, men det är den mentala delen som får henne att komma hem till sin yogamatta dag efter dag.

Ewa är certifierad yogalärare hos Yoga Alliance (RYT500, E-RYT200, YACEP) och är utbildad i vinyasa, hathayoga, yinyoga, yoga anatomi, pranayama och yoga nidra. Ewa är den enda yogainstruktören i södra Sverige som är utbildad av Rachel Brathen (Yoga Girl) och i hennes utmärkande sätt att koppla yogan till mentalt närvaro och känslomässigt läkande. Idag arbetar Ewa med yogan på heltid, genom att erbjuda klasser, workshops, yogalärarutbildningar och retreats.

Ewa är ägare av Studio Frid Yoga & Pilates sen 1 juli 2021.

Eva Jacobsson

I grund och botten är jag sjukgymnast och idrottslärare. Jag har jobbat som pilateslärare på Studio Frid i snart 5 år. I första hand håller jag i grundkurser och fortsättningskurser med små redskap.När du väljer att gå en Pilateskurs hos mig så får du just gedigna kunskaper om principerna som gäller inom pilates. Du får en högkvalitativ träning och förhoppningsvis kommer du att upptäcka nya förmågor hos din kropp. Du får förbättrad kroppsuppfattning och kroppskontroll som du tar med dig i vardagen och i andra träningsformer.

Eva Palmblad

Jag kom i kontakt med yoga på en resa till Indien för ca tio år sedan och med pilates några år senare. Yoga och pilates har sedan dess varit mina trogna följeslagare. Båda dessa träningsformer ger mig väldigt mycket och för mig kompletterar de varandra på ett utmärkt sätt. De främjar styrka, rörlighet, balans och ger både energi och lugn; såväl på ett kroppsligt som själsligt plan. Detta är något jag tar med mig från mattan ut i vardagen och livet i övrigt. Mitt fördjupade intresse för dessa träningsformer förde mig så småningom till yogalärarutbildning, med fokus på yin, och senare till instruktörsutbildning i pilates.

Jeanette Levin

Jeanette håller klasser under mottot Health is Wealth, där hon fokuserar hon på yogan som hjälpmedel för kroppsligt och psykiskt välmående och förebyggande av ohälsa. Jeanette håller pass för alla åldrar och nivåer.

Utbildad under närmare två års tid i Indien, på Yogauniversitetet VYASA. I påbyggnadsprogrammet Master Diploma in Yoga and Naturopathy fokuserades det speciellt på yogaterapi i form av anpassad yoga för olika sjukdomar och begränsningar.Utbildningen fokuserade mycket på att ta hänsyn till skador och sjukdomstillstånd för att dels undvika skada och dels på att göra yogan tillgänglig för alla.

Huvudsakliga utbildningen ligger inom Hatha Yoga och utöver det har Jeanette också utbildningar i Yin och Vinyasayoga

Lis-Marie Edvinsson-Weije

Jag kom i kontakt med både pilates och yoga via bodybalance för ca 20 år sedan. Intresset för dessa två träningsformer gjorde att jag utbildade mig till instruktör i både yoga och pilates samt personlig tränare i yoga. Båda dessa träningsformer ger mig personligen så otroligt mycket. De representerar både smidighet, styrka, balans och framförallt själslig balans. Jag känner att jag hämtar energi och skapar ett inre lugn som jag i mitt dagliga arbete som lärare har nytta av.

Matilda Andersson

Matilda har arbetat med yoga, träning och hälsa i över 10 år. Hon har sedan 5 år tillbaka bott på Sri Lanka där hon undervisat i yoga, rörelse och kvinnohälsa, men har nu flyttat hem till Sverige. Tidigare har Matilda även arbetat som gruppträningsinstruktör, massör och personlig tränare. Hon har en högskoleutbildning i biomedicin, samt utbildad i träning under och efter graviditeten, RYT-500 inom Hatha Yoga, Myofascial Yin Yoga, Embodied Yin, Embodied Mama och Nervsystemsreglering. Förutom yoga och träning är Matilda även handledare i fertilitetsförståelse och certifierad hälsocoach.

Matildas klasser är inkännande med en ständig påminnelse att lära känna kroppen som den är, genom rörelse och andning.

Marie Hansson

Min filosofi är att yoga kan utövas av alla genom livets olika skeden. Till yrket är jag arbetsterapeut i palliativa enheten i Malmö där jag dagligen förmedlar yoga och meditation till personer som befinner sig i livets slutskede. Som instruktör vill jag förmedla yogan så att den upplevs välgörande, meningsfull och lagom utmanande. Då skapas förutsättningar för att yogan blir en del av vardagen och livet.

Själv kom jag i kontakt med yoga för 13 år sedan när jag kände att rollen som instruktör i mer fysiskt krävande träningsformer började slita på mig. Jag utbildade mig till instruktör i poweryoga och pilates via Y-lab och några år senare till instruktör i Mediyoga via Institutet för Mediyoga (IMY). Jag är väldigt glad att nu få möjlighet att förmedla yoga på Studio Frid. Jag leder öppna klasser och kurser i medicinsk yoga.

Michaela Björkwall

För tretton år sedan gick jag på min första yogaklass i Beirut av alla ställen. Från att ha dansat hela livet och haft mycket fokus på prestation kom yogan in som en total motsats och gav mig ett lugn som kändes i hela kroppen. Yogan har så mycket, det är en blandning av livsfilosofi och fysisk, emotionell, mental och spirituell praktik där kärnan är den personliga upplevelsen, och det är något jag tycker väldigt mycket om.
Mina klasser är i nästan alltid förankrade i ett tema som syftar till att inspirera dig under passet som ofta är ett fysiskt utmanade flöde av positioner.

Nidia Martinez Barbieri (Sve/Eng)

I was born in La Plata (Argentina), in 1977. I had my training as a Pilates instructor in 2006, in Magna Pilates (Buenos Aires, Argentina). I have worked with this method since 2007. My first contact with body activities was when I was a child and couldn’t stop to watch a dancer on tv. Trying to copy her movements I started my education in dance. My curiosity about body and movement conducted me to study different body awareness techniques, Pilates is one of those. I discovered in Pilates an excelent method to get a strong core and in consequence to have more control of my movements. I see the results in my own body and I like to teach it because I see also those results in the people who practices it.

Rosmarie Molin

Rosmarie är utbildad vinyasa yogalärare. Hon har även gått utbildningar och workshops i Adaptive yoga (yoga för funktionshandikappade) och yinyoga. Hon har sitt ursprung från dansen men hittade till yogan för tio år sedan när kroppen tagit på sig en hel del skador. Sen dess har hon inte kunnat slita sig från yogamattan. Att bygga styrka, uthållighet, rörlighet och kroppskontroll samtidigt som man praktiserar närvaro, andning och lugn kändes helt fantastiskt.

Rosmarie arbetar även som lekspecialist med barn och unga med autism och särskilda behov. Yogans läkande effekt på både kropp och själ har varit till stor hjälp både privat och yrkesmässigt.

Tereze Kestere

Tereze är diplomerad massör inom klassisk svensk massage , men har även jobbat med yoga- och thai massage. Tereze blandar egna massageoljor och krämer med essentiella oljor som hon använder i behandlingar och aromaterapi massage. För närvarande utbildar hon sig även till fysioterapeut och har många års erfarenhet och utbildning i att undervisa Restorative & Yin Yoga, Mediyoga, Pilates, Vinyasa och Aerial Yoga och Basal Kroppskännedom (nivå A).
Men framförallt älskar hon att jobba individuellt med sina kunder för att kunna anpassa träning och behandling till varje individs önskemål och behov för att uppnå bästa resultat och att jobba i skadeförebyggande och smärtlindrande syfte med fokus på att finna både fysisk och psykisk harmoni.

Sofia Lindgren Cortés

Jag är uppväxt i Västerbotten men bor i Malmö sen ett år tillbaka. Min äventyrslust har fört mig runt i världen och nu har jag landat här.

2012 prövade jag yoga första gången. Jag reste runt i Syd- och Nordamerika och blev introducerad till mina första yogapositioner. När jag kom hem till Sverige började jag praktisera Kundaliniyoga uppe i Umeå. Kundalinin blev min start till en kontinuerlig yogapraktik. Jag bodde några år i Göteborg och där hittade jag Ashtanga Mysore-Style och blev förälskad i denna utmanande yogastil. Styrkan, både den fysiska och mentala, är något som jag bär med mig än idag, trots att jag lämnat Ashtangan bakom mig.

2018 reste jag till Indien för att utbilda mig till yogalärare. Sedan dess har jag vidareutbildat mig inom Yinyoga och det är med glädje jag nu får sprida Yogans Magi på Studio Frid, den magi som hjälpt mig själv under livets gång.

Ulrika Montan

Yogan har följt min väg alltsedan jag blev introducerad till Hatha yoga i Shanghai på 90-talet. Jag dansade mycket klassisk balett som ung. Kroppen och rörelseapparaten har alltid haft en tydlig närvaro hos mig. Min strävan är att på ett utforskande sätt öka välmåendet i kropp och sinne genom andning, rörelse och återhämtning. I min yoga är andningen alltid central med rörelsen, det är andningen som gör att vi kommer in i kroppens alla dimensioner. Mina klasser utmärker sig genom att ge utrymme att grunda, känna in och att dynamiskt sakta ner.

Anna Klerer

Här kommer snart en presentation av Anna!

Clara Cacciamani (Eng)

Clara’s yoga journey began in 2015 when she made her way to her first yoga class as an exchange student in Singapore. As a former gymnast, not only was yoga a way to reconnect to her physical body, it was also the first time she had learned to observe the mind and connect to the breath. After graduating as a lawyer, she became a yoga teacher in 2018 and relocated from her home country France to Sweden. Her passion is to guide and hold space for students to explore their bodies, minds and hearts through movement and breath. Through her classes, her wish is to help cultivate compassion and awareness on and off the mat.

Stina G Dahan

Kärlek till fysisk rörelse är central i mitt liv, jag har alltid varit nyfiken på att testa nya sätt att röra kroppen på och på den vägen väcktes mitt intresse för yoga för 9 år sedan. Yogan var från början ett komplement till annan träning men efter hand så har jag förstått att yoga inte är träning det är något annat, yogan ger sådan tillfredsställelse både fysiskt, mentalt och emotionellt. Yogan för mig är bortom ord, den är komplex och ger riktning både på och av mattan.

Yoga öppnade i sin tur dörren till meditationens värld som givit ytterligare en dimension i livet. Att få lära känna sinnet som så ofta styr oss omedvetet och automatiskt till olika beteende och handlingar är värdefullt och otroligt intressant. För mig är det självklart att Yoga och meditation är en livslång relation, en dedikering som underlättar livets alla äventyr.