fbpx

VÅRA LÄRARE

Vill du yoga i Malmö? Studio Frid är Malmös äldsta yogastudio och erbjuder förutom yoga även mindfulness och pilates. Här arbetar välutbildade och engagerade yogalärare som delar sin passion för yoga med dig. Oavsett om du är nybörjare eller har praktiserat yoga länge har vi klasser och kurser som passar för dig.

Ewa Hagert

Ewa började med yoga 2013 som ett sätt att lindra ryggsmärtor och stressrelaterade problem i kroppen. Det var den fysiska träningen som intresserade henne till en början, men det är den mentala delen som får henne att komma hem till sin yogamatta dag efter dag.

Ewa är certifierad yogalärare hos Yoga Alliance (E-RYT500, YACEP) och är utbildad i vinyasa, hathayoga, yinyoga, yoga anatomi, pranayama och yoga nidra. Ewa är den enda yogainstruktören i södra Sverige som är utbildad av Rachel Brathen (Yoga Girl) och i hennes utmärkande sätt att koppla yogan till mentalt närvaro och känslomässigt läkande. Idag arbetar Ewa med yogan på heltid, genom att erbjuda klasser, workshops, yogalärarutbildningar och retreats.

Ewa är ägare av Studio Frid Yoga & Pilates sen 1 juli 2021.

Kim de Luca

Kim har dedikerat större delen av sitt liv åt att studera yoga och meditation, och att utveckla sig genom ständiga studier har kommit att bli hennes sätt att leva. Hon började praktisera yoga redan 1999 och har undervisat sedan år 2004. Hon har gått flertalet yogautbildningar i olika stilar och har suttit på meditationskudden i många timmar, när hon studerat den buddhistiska theravadatraditionen. Kim är även utbildad inom Self-Compassion och mindfulness. Därtill har hon fördjupat sig i yogans historia och filosofi(er) upp till masternivå vid Lunds universitet.

Kim är också socionom och jobbar som kurator inom ätstörningsvården. Hennes undervisning syftar alltid till meditativt djup utifrån ledorden närvaro, acceptans och frihet.

Eva Jacobsson

Eva är sjukgymnast och idrottslärare och har jobbat som pilateslärare på Studio Frid i snart 5 år. I första hand håller Eva i grundkurser och fortsättningskurser med små redskap. När du väljer att gå en Pilateskurs hos Eva så får du just gedigna kunskaper om principerna som gäller inom pilates. Du får en högkvalitativ träning och förhoppningsvis kommer du att upptäcka nya förmågor hos din kropp. Du får förbättrad kroppsuppfattning och kroppskontroll som du tar med dig i vardagen och i andra träningsformer.

Eva Palmblad

Jag kom i kontakt med yoga på en resa till Indien för ca tio år sedan och med pilates några år senare. Yoga och pilates har sedan dess varit mina trogna följeslagare. Båda dessa träningsformer ger mig väldigt mycket och för mig kompletterar de varandra på ett utmärkt sätt. De främjar styrka, rörlighet, balans och ger både energi och lugn; såväl på ett kroppsligt som själsligt plan. Detta är något jag tar med mig från mattan ut i vardagen och livet i övrigt. Mitt fördjupade intresse för dessa träningsformer förde mig så småningom till yogalärarutbildning, med fokus på yin, och senare till instruktörsutbildning i pilates.

Jeanette Levin

Jeanette håller klasser under mottot Health is Wealth, där hon fokuserar hon på yogan som hjälpmedel för kroppsligt och psykiskt välmående och förebyggande av ohälsa. Jeanette håller pass för alla åldrar och nivåer.

Utbildad under närmare två års tid i Indien, på Yogauniversitetet VYASA. I påbyggnadsprogrammet Master Diploma in Yoga and Naturopathy fokuserades det speciellt på yogaterapi i form av anpassad yoga för olika sjukdomar och begränsningar.Utbildningen fokuserade mycket på att ta hänsyn till skador och sjukdomstillstånd för att dels undvika skada och dels på att göra yogan tillgänglig för alla.

Huvudsakliga utbildningen ligger inom Hatha Yoga och utöver det har Jeanette också utbildningar i Yin och Vinyasayoga

Lis-Marie Edvinsson-Weije

Jag kom i kontakt med både pilates och yoga via bodybalance för ca 20 år sedan. Intresset för dessa två träningsformer gjorde att jag utbildade mig till instruktör i både yoga och pilates samt personlig tränare i yoga. Båda dessa träningsformer ger mig personligen så otroligt mycket. De representerar både smidighet, styrka, balans och framförallt själslig balans. Jag känner att jag hämtar energi och skapar ett inre lugn som jag i mitt dagliga arbete som lärare har nytta av.

Michaela Björkwall

För tretton år sedan gick jag på min första yogaklass i Beirut av alla ställen. Från att ha dansat hela livet och haft mycket fokus på prestation kom yogan in som en total motsats och gav mig ett lugn som kändes i hela kroppen. Yogan har så mycket, det är en blandning av livsfilosofi och fysisk, emotionell, mental och spirituell praktik där kärnan är den personliga upplevelsen, och det är något jag tycker väldigt mycket om.
Mina klasser är i nästan alltid förankrade i ett tema som syftar till att inspirera dig under passet som ofta är ett fysiskt utmanade flöde av positioner.

Nidia Martinez Barbieri

I was born in La Plata (Argentina), in 1977. I had my training as a Pilates instructor in 2006, in Magna Pilates (Buenos Aires, Argentina). I have worked with this method since 2007. My first contact with body activities was when I was a child and couldn’t stop to watch a dancer on tv. Trying to copy her movements I started my education in dance. My curiosity about body and movement conducted me to study different body awareness techniques, Pilates is one of those. I discovered in Pilates an excelent method to get a strong core and in consequence to have more control of my movements. I see the results in my own body and I like to teach it because I see also those results in the people who practices it.

Rosmarie Molin

Rosmarie är utbildad vinyasa yogalärare. Hon har även gått utbildningar och workshops i Adaptive yoga (yoga för funktionshandikappade) och yinyoga. Hon har sitt ursprung från dansen men hittade till yogan för tio år sedan när kroppen tagit på sig en hel del skador. Sen dess har hon inte kunnat slita sig från yogamattan. Att bygga styrka, uthållighet, rörlighet och kroppskontroll samtidigt som man praktiserar närvaro, andning och lugn kändes helt fantastiskt.

Rosmarie arbetar även som lekspecialist med barn och unga med autism och särskilda behov. Yogans läkande effekt på både kropp och själ har varit till stor hjälp både privat och yrkesmässigt.

Tereze Kestere

Tereze är fysioterapeut och har många års erfarenhet och utbildning i att undervisa Restorative & Yin Yoga, Mediyoga, Pilates, Vinyasa och Aerial Yoga och Basal Kroppskännedom (nivå A). Tereze är även diplomerad massör inom klassisk svensk massage , men har även jobbat med yoga- och thai massage. Tereze blandar egna massageoljor och krämer med essentiella oljor som hon använder i behandlingar och aromaterapi massage.
Framförallt älskar Tereze att jobba individuellt med sina kunder för att kunna anpassa träning och behandling till varje individs önskemål och behov för att uppnå bästa resultat och att jobba i skadeförebyggande och smärtlindrande syfte med fokus på att finna både fysisk och psykisk harmoni.

Sofia Lindgren Cortés

Sofia är uppväxt i Västerbotten men bor numera i Malmö. Hennes äventyrslust har fört Sofia runt i världen och nu har hon landat här hos oss.

2012 prövade Sofia yoga första gången. Hon reste runt i Syd- och Nordamerika och blev introducerad till sina första yogapositioner. När hon kom hem till Sverige började Sofia praktisera Kundaliniyoga i Umeå. Kundalinin blev en start till en kontinuerlig yogapraktik. Sofia hittade till Ashtanga Mysore-Style och blev förälskad i denna utmanande yogastil. Styrkan, både den fysiska och mentala, är något som hon bär med sig än idag, trots att Vinyasa och Yin nu är Sofias huvudsakliga stilar.

2018 reste Sofia till Indien för att utbilda sig till yogalärare. Sedan dess har hon vidareutbildat sig inom Yinyoga och det är med glädje hon nu sprider Yogans Magi på Studio Frid, den magi som hjälpt henne själv under livets gång.

Ulrika Montan

Yogan har följt min väg alltsedan jag blev introducerad till Hatha yoga i Shanghai på 90-talet. Jag dansade mycket klassisk balett som ung. Kroppen och rörelseapparaten har alltid haft en tydlig närvaro hos mig. Min strävan är att på ett utforskande sätt öka välmåendet i kropp och sinne genom andning, rörelse och återhämtning. I min yoga är andningen alltid central med rörelsen, det är andningen som gör att vi kommer in i kroppens alla dimensioner. Mina klasser utmärker sig genom att ge utrymme att grunda, känna in och att dynamiskt sakta ner.

Asher Gaudion (Eng)

Asher upptäckte yogan som en movement practice men blev fäst vid alla fördelar som yogan kommer med – mindfulness och självkännedom även utanför mattan. Asher utbildade sig till yogalärare i Rishikesh, Indien och flyttade till Malmö i starten av 2020.
I Rishikesh utbildade sig Asher inom Hatha och Ashtanga som den traditionella indiska stilen är, men med erfarenhet från Qi Gong & Martial Arts och med en passion för functional movement leder Asher sina klasser på ett helt unikt sätt.
Ashers klasser är lekfulla med en mix av olika tekniker, som gör att vinyasan känns ny och utmanande med fokus på att du ska må bra i din kropp och upptäcka något nytt i din rörelse. Ashers klasser leds på engelska.

Ninnie Yeo

Ninnie har utövat yoga i över 20 år och har upplevt hur den har gjort henne både mer fysiskt och mentalt stark, något hon gärna vill inspirera och förmedla till andra. När Ninnie började sin karriär som arkitekt för tio år sedan bodde hon i London och livet överraskade henne med en tornado av utmaningar. Yogan blev då en centrala plats där hon kunde landa i nuet och bara vara. 2021 utbildade Ninnie sig till RYT 500 vinyasa och yin yoga lärare med Cathy Madeo och Ellen Mosko. 
 
I Ninnies klasser utmanas du med kreativa sekvenser som får dig att bli fysiskt starkare och samtidigt ger möjlighet till inre lugn. Efter ett pass med Ninnie hoppas vi att du känner dig upplyft, att du går med lite lättare steg när du lämnar yogamattan och tar ett kliv tillbaka ut i världen.

Clara Cacciamani (Eng)

Clara’s yoga journey began in 2015 when she made her way to her first yoga class as an exchange student in Singapore. As a former gymnast, not only was yoga a way to reconnect to her physical body, it was also the first time she had learned to observe the mind and connect to the breath. After graduating as a lawyer, she became a yoga teacher in 2018 and relocated from her home country France to Sweden. Her passion is to guide and hold space for students to explore their bodies, minds and hearts through movement and breath. Through her classes, her wish is to help cultivate compassion and awareness on and off the mat.

Sueda Källgren

Sueda  och är i grunden socionom och har under många år arbetat med människor i olika skeden i livet. Som en före detta fotbollstjej har Sueda så länge hon kan minnas alltid haft en passion för rörelse och hälsa.
Suedas yogaresa började för flera år sedan då hon hittade Mediyogan som ett fantastiskt verktyg mot huvudvärk. Efter att ha utövat Mediyoga på egen hand i flera år beslutade hon 2018 för att utbilda sig till instruktör. Vardagen kan ha tendensen att gå i ett snabbt tempo och med Mediyogan kan du hitta en stund för dig själv och få andrum i vardagen.
Det bästa med Mediyogan tycker Sueda är, att alla kan utföra den och den ger dig rörelse, fokus och möjligheten att lyssna inåt.

Marta Dell’Anna

Marta har praktiserat yoga under många år och utbildade sig till yogalärare 2016. För Marta var yogan ett sätt att landa i kroppen och hitta hem när känslor och tankar tar över. Att betrakta sig själv på mattan och ta med dessa insikter till det dagliga livet, är något hon gärna vill förmedla till andra. Marta har vidareutbildat sig inom yogan och är idag RYT 500 med inriktning på Vinyasa och återhämtande yogaformer som yin och restorative yoga. I hennes klasser kommer du att uppmuntras att hitta ner i kroppen och lyssna in samtidigt som du bjuds in till platser utanför ’comfortzone’, genom lekfulla flöden med tydliga instruktioner. 

Stina G Dahan

Kärlek till fysisk rörelse är central i mitt liv, jag har alltid varit nyfiken på att testa nya sätt att röra kroppen på och på den vägen väcktes mitt intresse för yoga för 9 år sedan. Yogan var från början ett komplement till annan träning men efter hand så har jag förstått att yoga inte är träning det är något annat, yogan ger sådan tillfredsställelse både fysiskt, mentalt och emotionellt. Yogan för mig är bortom ord, den är komplex och ger riktning både på och av mattan.

Yoga öppnade i sin tur dörren till meditationens värld som givit ytterligare en dimension i livet. Att få lära känna sinnet som så ofta styr oss omedvetet och automatiskt till olika beteende och handlingar är värdefullt och otroligt intressant. För mig är det självklart att Yoga och meditation är en livslång relation, en dedikering som underlättar livets alla äventyr.