fbpx

VÅRA LÄRARE

Studio Frid är Malmös äldsta yogastudio och erbjuder förutom yoga även mindfulness och pilates. Här arbetar välutbildade och engagerade yogalärare som delar sin passion för yoga och pilates med dig. Oavsett om du är nybörjare eller har praktiserat länge har vi klasser och kurser som passar för dig.

Ewa Hagert

Ewa började med yoga 2013 som ett sätt att lindra ryggsmärtor och stressrelaterade problem i kroppen. Det var den fysiska träningen som intresserade henne till en början, men det är den mentala delen som får henne att komma hem till sin yogamatta dag efter dag.

Ewa är certifierad yogalärare hos Yoga Alliance (E-RYT500, YACEP) och är utbildad i vinyasa, hathayoga, yinyoga, yoga anatomi, pranayama, restorative yoga, healing breathwork och yoga nidra. Ewa är den enda yogainstruktören i södra Sverige som är utbildad av Rachel Brathen (Yoga Girl) och i hennes utmärkande sätt att koppla yogan till mentalt närvaro och känslomässigt läkande, samt har studerat med lärare som Lara Heimann, Jennie Wadsten, Melanie Cooper. Michelle Baker, Janet Stone, Magdalena Mecweld och Michael James Wong. Idag arbetar Ewa med yogan på heltid, genom att erbjuda klasser, workshops, yogalärarutbildningar och retreats.

Ewa är civilekonom och ägare av Studio Frid Yoga & Pilates sen 1 juli 2021.

Sofia Lindgren Cortés

Sofia är uppväxt i Västerbotten men bor numera i Malmö. Hennes äventyrslust har fört Sofia runt i världen och nu har hon landat här hos oss.

2012 prövade Sofia yoga första gången. Hon reste runt i Syd- och Nordamerika och blev introducerad till sina första yogapositioner. När hon kom hem till Sverige började Sofia praktisera Kundaliniyoga i Umeå. Kundalinin blev en start till en kontinuerlig yogapraktik. Sofia hittade till Ashtanga Mysore-Style och blev förälskad i denna utmanande yogastil. Styrkan, både den fysiska och mentala, är något som hon bär med sig än idag, trots att Vinyasa och Yin nu är Sofias huvudsakliga stilar.

2018 reste Sofia till Indien för att utbilda sig till yogalärare. Sedan dess har hon vidareutbildat sig inom Yinyoga och det är med glädje hon nu sprider Yogans Magi på Studio Frid, den magi som hjälpt henne själv under livets gång.

Sofia är utbildad antropolog och har en masterexamen i ledarskap och organisation med inriktning på hållbarhet. Sofia är Studio Manager på Studio Frid och hjälper alla kunder med frågor och funderingar.

Kim de Luca

Kim har dedikerat större delen av sitt liv åt att studera yoga och meditation, och att utveckla sig genom ständiga studier har kommit att bli hennes sätt att leva. Hon började praktisera yoga redan 1999 och har undervisat sedan år 2004. Hon har gått flertalet yogautbildningar i olika stilar och har suttit på meditationskudden i många timmar, när hon studerat den buddhistiska theravadatraditionen. Kim är även utbildad inom Self-Compassion och mindfulness. Därtill har hon fördjupat sig i yogans historia och filosofi(er) upp till masternivå vid Lunds universitet.

Kim är också socionom och jobbar som kurator inom ätstörningsvården. Hennes undervisning syftar alltid till meditativt djup utifrån ledorden närvaro, acceptans och frihet.

Eva Palmblad

Jag kom i kontakt med yoga på en resa till Indien för ca tio år sedan och med pilates några år senare. Yoga och pilates har sedan dess varit mina trogna följeslagare. Båda dessa träningsformer ger mig väldigt mycket och för mig kompletterar de varandra på ett utmärkt sätt. De främjar styrka, rörlighet, balans och ger både energi och lugn; såväl på ett kroppsligt som själsligt plan. Detta är något jag tar med mig från mattan ut i vardagen och livet i övrigt. Mitt fördjupade intresse för dessa träningsformer förde mig så småningom till yogalärarutbildning, med fokus på yin, och senare till instruktörsutbildning i pilates.

Jeanette Levin

Jeanette håller klasser under mottot Health is Wealth, där hon fokuserar hon på yogan som hjälpmedel för kroppsligt och psykiskt välmående och förebyggande av ohälsa. Jeanette håller pass för alla åldrar och nivåer.

Utbildad under närmare två års tid i Indien, på Yogauniversitetet VYASA. I påbyggnadsprogrammet Master Diploma in Yoga and Naturopathy fokuserades det speciellt på yogaterapi i form av anpassad yoga för olika sjukdomar och begränsningar.Utbildningen fokuserade mycket på att ta hänsyn till skador och sjukdomstillstånd för att dels undvika skada och dels på att göra yogan tillgänglig för alla.

Huvudsakliga utbildningen ligger inom Hatha Yoga och utöver det har Jeanette också utbildningar i Yin och Vinyasayoga

Lis-Marie Edvinsson-Weije

Jag kom i kontakt med både pilates och yoga via bodybalance för ca 20 år sedan. Intresset för dessa två träningsformer gjorde att jag utbildade mig till instruktör i både yoga och pilates samt personlig tränare i yoga. Båda dessa träningsformer ger mig personligen så otroligt mycket. De representerar både smidighet, styrka, balans och framförallt själslig balans. Jag känner att jag hämtar energi och skapar ett inre lugn som jag i mitt dagliga arbete som lärare har nytta av.

Gloriana Åsasdotter

Gloriana har en stor passion för att förmedla yoga och rörelseglädje som ett verktyg för kroppskännedom och självläkning. Hon är danslärare i grunden och hittade sedan sin väg vidare till yoga och meditation. Gloriana är utbildad inom yinyoga, restorative yoga, hatha yoga, yoga nidra och mindfulness. Hon är även sångerska, soundhealer och Reikimaster.

Gloriana har nyligen flyttat tillbaka till Malmö efter att hon under ett år har rest och jobbat i Europa. Hennes klasser kännetecknas av en varm kärleksfull, expansiv energi där alla känslor får plats och transformation får äga rum.

Michaela Björkwall

För tretton år sedan gick jag på min första yogaklass i Beirut av alla ställen. Från att ha dansat hela livet och haft mycket fokus på prestation kom yogan in som en total motsats och gav mig ett lugn som kändes i hela kroppen. Yogan har så mycket, det är en blandning av livsfilosofi och fysisk, emotionell, mental och spirituell praktik där kärnan är den personliga upplevelsen, och det är något jag tycker väldigt mycket om.
Mina klasser är i nästan alltid förankrade i ett tema som syftar till att inspirera dig under passet som ofta är ett fysiskt utmanade flöde av positioner.

Nidia Martinez Barbieri

I was born in La Plata (Argentina), in 1977. I had my training as a Pilates instructor in 2006, in Magna Pilates (Buenos Aires, Argentina). I have worked with this method since 2007. My first contact with body activities was when I was a child and couldn’t stop to watch a dancer on tv. Trying to copy her movements I started my education in dance. My curiosity about body and movement conducted me to study different body awareness techniques, Pilates is one of those. I discovered in Pilates an excelent method to get a strong core and in consequence to have more control of my movements. I see the results in my own body and I like to teach it because I see also those results in the people who practices it.

Ida Haeggblom

Ida hittade yogan i en tid där stress från studier och jobb hade överhanden, men det var inte kärlek vid första ögonkastet. Vad hon klev in i med intresse för fysisk träning och utmaning skulle visa sig vara något mycket större än så. Yogan blev en guide, en spegel, en plats att möta alla delar av sig själv på.

Ida lär ut flödande och lekfull Vinyasa, där det finns möjlighet att utmana sig utifrån sina egna individuella förutsättningar. På hennes klasser hoppas hon att alla ska känna sig välkomna och inkluderande i en trygg plats att utforska sig själv och landa i kroppen.

Tereze Kestere

Tereze är fysioterapeut och har många års erfarenhet och utbildning i att undervisa Restorative & Yin Yoga, Mediyoga, Pilates, Vinyasa och Aerial Yoga och Basal Kroppskännedom (nivå A). Tereze är även diplomerad massör inom klassisk svensk massage , men har även jobbat med yoga- och thai massage. Tereze blandar egna massageoljor och krämer med essentiella oljor som hon använder i behandlingar och aromaterapi massage.
Framförallt älskar Tereze att jobba individuellt med sina kunder för att kunna anpassa träning och behandling till varje individs önskemål och behov för att uppnå bästa resultat och att jobba i skadeförebyggande och smärtlindrande syfte med fokus på att finna både fysisk och psykisk harmoni.

Ulrika Montan

Yogan har följt Ulrikas väg alltsedan hon blev introducerad till Hatha yoga i Shanghai på 90-talet. Ulrika dansade mycket klassisk balett som ung. Kroppen och rörelseapparaten har alltid haft en tydlig närvaro.

Ulrikas strävan är att på ett utforskande sätt öka välmåendet i kropp och sinne genom andning, rörelse och återhämtning. I yogan är andningen alltid central med rörelsen, det är andningen som gör att vi kommer in i kroppens alla dimensioner. Ulrikas klasser utmärker sig genom att ge utrymme att grunda, känna in och att dynamiskt sakta ner.

Asher Gaudion (Eng)

Asher upptäckte yogan som en movement practice men blev fäst vid alla fördelar som yogan kommer med – mindfulness och självkännedom även utanför mattan. Asher utbildade sig till yogalärare i Rishikesh, Indien och flyttade till Malmö i starten av 2020.
I Rishikesh utbildade sig Asher inom Hatha och Ashtanga som den traditionella indiska stilen är, men med erfarenhet från Qi Gong & Martial Arts och med en passion för functional movement leder Asher sina klasser på ett helt unikt sätt.
Ashers klasser är lekfulla med en mix av olika tekniker, som gör att vinyasan känns ny och utmanande med fokus på att du ska må bra i din kropp och upptäcka något nytt i din rörelse. Ashers klasser leds på engelska.

Emma Pettifor (ENG)

Emma är pilatesinstruktör vars filosofi är att träning är en livslång resa så det ska vara kul, hållbart och flexibelt. Dessa principer bygger grunden till hennes klasser. Hon har jobbat som träningsinstruktör sedan hon var 19 och tar inspiration från flera källor för att skapa kreativa och genomtänkta flöden. Emmas stora kärlek är contemporary pilates, där hon sätter en unik modern twist på de klassiska pilates principerna för att skapa en engagerande och glädjefylld upplevelse. Hennes mål är att alla ska avsluta klassen med en ’head to toe’ känsla av välmående, ny energi och ett leende på läpparna.

Emma flyttade till Sverige från England i 2018 och undervisar på engelska.

Jennifer Brehmer

Jennifer är Yoga Alliance certifierad yogalärare med sin 200 timmars grundutbildning i hatha och vinyasayoga hos Yogayama. Jennifer har praktiserat yoga i cirka 15 år och kärleken till praktiken drev henne till vidare utbildning och till att guida och hålla space för andra.

Jennifer undervisar i vinyasayoga, och hennes strävan är att göra yogapraktiken tillgänglig genom tydlig guidning och genom att du får utforska och hitta sin version av positionerna och flödena. Hon upplever att yogan har gett henne viktiga verktyg för förändring och personlig utveckling, och hoppas kunna ge detta vidare till sina elever. Jennifer hoppar även in på klasser i hatha och yin vid behov.

Katerina Johansson (ENG)

Katerina is a full-time yoga teacher (E-RYT 500) and a CBT-therapist & counselor who is dedicated in sharing her passion for Yoga, Mindfulness & Psychology with the world.
She turned to yoga and meditation in order to heal and through her long experience of studying and practicing different forms of yoga, meditation and movement for over two decades became committed to holding space for others to find their own, innate inner peace. She holds a degree in Psychology and a certificate in Cognitive Behavioral Therapy and has studied Yoga and Mindfulness therapy in depth.
Katerina teaches Hatha, Vinyasa, Yin, Restorative & Nidra as well as Flexibility & Mobility training always with a Mindful and empathetic approach.

Lisa Lalita Backman

Lisa är certifierad yogalärare specialiserad i Tantrisk Kundalini och Hatha. Hon undervisar även Yin, Restorative och Prenatal.

Hennes resa och väg med yogan sträcker sig 18 år tillbaka. 9 års studier i Himalaya India hos sin Guru har gett många certifikat och mycket kunskap att dela. I en skön symfoni av erfarenhet från att undervisa hela jorden runt, studier i shamanism och sacred sounds, rebirthing och energetisk healing vävs in i hennes klasser och skapar dem till något alldeles magiskt. I hennes space får vi uppleva en värme och yogisk vishet som berör hjärta och själ.

På Studio Frid undervisar Lisa Kundalini.

Linnea Wisth

Linnea blev introducerad till yoga och meditation redan som barn. Som 19-åring reste hon för första gången till Indien för att studera yoga i Rishikesh, också känt som ”Yoga Capital of the World”. Hon förälskade sig i landets speciella energi och med hjälp av de yogiska traditionerna har hon lättare kunnat komma ner i kroppen och leva mer från hjärtat.

Sedan dess har hon levt på olika platser i världen och fortsatt sprida yogans uråldriga traditioner och tekniker vidare. På Studio Frid är hon lärare i Kundalini yoga, en yogaform som ligger henne varmt om hjärtat och blivit viktig i hennes liv för att den inte bara riktar sig mot den fysiska kroppen utan även den emotionella och spirituella.

Anna Olsson

Anna är till yrket Leg. Arbets-/Ergoterapeut, MMedSc. Medicinsk yoga och trauma informerad mindfulnesslärare och medicinsk akupunktör.
Anna har ett stort intresse för allt som läker och stärker välmående hos människan och hennes omgivning och har därför studerat och arbetat med västerländsk och österländsk medicin vid universitet både i Sverige och utomlands. Arbetar med både grupper och individer inom friskvård, företagshälsovård, skola och sjukvård.
I Annas pass varvas kunskap och tekniker från medicinsk akupunktur, yoga , qigong samt  trauma anpassad mindfulness och self-compassion.

Sueda Källgren

Sueda  och är i grunden socionom och har under många år arbetat med människor i olika skeden i livet. Som en före detta fotbollstjej har Sueda så länge hon kan minnas alltid haft en passion för rörelse och hälsa.
Suedas yogaresa började för flera år sedan då hon hittade Mediyogan som ett fantastiskt verktyg mot huvudvärk. Efter att ha utövat Mediyoga på egen hand i flera år beslutade hon 2018 för att utbilda sig till instruktör. Vardagen kan ha tendensen att gå i ett snabbt tempo och med Mediyogan kan du hitta en stund för dig själv och få andrum i vardagen.
Det bästa med Mediyogan tycker Sueda är, att alla kan utföra den och den ger dig rörelse, fokus och möjligheten att lyssna inåt.

Stina G Dahan

Kärlek till fysisk rörelse är central i mitt liv, jag har alltid varit nyfiken på att testa nya sätt att röra kroppen på och på den vägen väcktes mitt intresse för yoga för 9 år sedan. Yogan var från början ett komplement till annan träning men efter hand så har jag förstått att yoga inte är träning det är något annat, yogan ger sådan tillfredsställelse både fysiskt, mentalt och emotionellt. Yogan för mig är bortom ord, den är komplex och ger riktning både på och av mattan.

Yoga öppnade i sin tur dörren till meditationens värld som givit ytterligare en dimension i livet. Att få lära känna sinnet som så ofta styr oss omedvetet och automatiskt till olika beteende och handlingar är värdefullt och otroligt intressant. För mig är det självklart att Yoga och meditation är en livslång relation, en dedikering som underlättar livets alla äventyr.