fbpx

BLI DIN EGEN BÄSTA VÄN

Minikurs i Självmedkänsla med Kim de Luca
Start 12 november

Välkommen till denna workshop med magiska Kim de Luca. En minkurs om tre tillfällen, där vi dyker djupt i självmedkänsla eller self-compassion. Hur kan du bli din egen bästa vän?

Många kan känna igen sig i att ofta tänka hårt och kritiskt om sig själv. Att istället öva upp sin förmåga till självmedkänsla (self-compassion) handlar om att möta sig själv med vänlighet och acceptans, just då, när vi behöver det som mest. Forskning har visat att förmågan till medkänsla med oss själv leder till ökat välbefinnande och mindre stress.

I den här kursen får du kunskap om och övning i, ett självmedkännande förhållningssätt till dig själv; förstående istället för kritisk och stöttande istället för pushande vid motgångar. Du får en ökad förståelse för dina känslor och hur du kan hantera dem, och bygger upp resurser för självkärlek och vänlighet.

Kursen baseras på metoderna mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR), Mindful Self Compassion (MSC), Compassionfokuserad Terapi (CFT) och buddhism. Du lär du dig grunderna i mindfulness och självmedkänsla utifrån ett psykologiskt och buddhistiskt perspektiv. Kursen har mycket fokus på praktik men innehåller även teoretiska inslag. Varje tillfälle består av kortare föreläsning, uppmjukande yogaövningar, reflektionsövningar och olika meditationer som utförs sittande eller liggande. Mellan varje tillfälle uppmuntras du till fortsatt övning hemma.

NÄR: 12/11, 19/11 och 26/11 kl 15.30-17.15

INVESTERING: 695kr

Lärare på workshopen är Kim de Luca

Ta gärna på dig mjuka, bekväma kläder som du både kan röra dig och slappna av i. Ta med en anteckningsbok och egen yogamatta. Har du ingen matta, kan du hyra av oss för 40kr.

Boka din plats HÄR.

Bli din egen bästa vän!

Om Kim

Kim har dedikerat större delen av sitt liv åt att studera yoga och meditation, och att utveckla sig genom ständiga studier har kommit att bli hennes sätt att leva. Hon började praktisera yoga redan 1999 och har undervisat sedan år 2004. Hon har gått flertalet yogautbildningar i olika stilar och har suttit på meditationskudden i många timmar, när hon studerat den buddhistiska theravadatraditionen. Kim är även utbildad inom Self-Compassion och mindfulness. Därtill har hon fördjupat sig i yogans historia och filosofi(er) upp till masternivå vid Lunds universitet.

Kim är också socionom och jobbar som kurator inom ätstörningsvården. Som socionom/kurator i psykiatrin med KBT-kompetens väver hon in mindfulness och självmedkänsla som en naturlig del av patientsamtalen. Hennes undervisning syftar alltid till meditativt djup utifrån ledorden närvaro, acceptans och frihet.