fbpx

Yinyoga Lärarutbildning Grundmodul 1 med Magdalena Mecweld & Mats Nielsen

Detta är en intensiv 4 dagars (40 tim) yogalärarutbildning med Magdalena Mecweld författare till den bästsäljande boken och appen ”Vila dig i form med yinyoga” och hennes partner Mats Nielsen. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att undervisa i yinyoga men även för dig som vill fördjupa dig för din egen skull. Yinyoga Grund modul 1, 40 timmar, är en heltäckande grundutbildning i yinyoga som vänder sig till alla som vill undervisa i yinyoga och fördjupa sin egen yogapraktik. Kursen kan även ses som en fördjupning i yinyoga för en själv. Läs mer om innehållet nedan.

Magdalena Mecweld är yinyoga-pionjären som höll en av de första yinyoga-lärarutbildningarna i Sverige på svenska  (2013). Hennes stilbildande bok och lika populära app om yinyoga ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) kom ut 2012. Sedan 2015 håller hon utbildningarna med sin partner Mats Nielsen. Ett tusental nöjda elever har sedan dess certifierats. Läs de många omdömena om utbildningen här. På Facebook-gruppen Yin-Yoga Center kan du kontakta deltagarna för att få mer personliga referenser om utbildningarna.

Utbildningen innehåller allt från att i detalj gå igenom de olika Yinyoga-positionerna och inte minst olika varianter på dem till teoretisk kunskap i Yinyogas historia, kinesisk medicin, de olika meridianerna och de fem elementen. Mindfulness-meditation är en stor del av den Yinyoga Magdalena och Mats undervisar i. Därför ägnas mycket tid åt att inkludera Mindfulness i Yinyogan. Både teoretiskt och praktiskt då vi lär oss olika tekniker och meditationer.Vi har också utarbetat en mycket uppskattad anatomi-föreläsning med legitimerade naprapater, Rebecca Carlowitz och Louise Olsson, samt en speciellt Yinyoga-fokuserad anatomisk presentation av Erik Bergendahl. Förutom Magdalena och Mats finns alltid flera assistenter som hjälper eleverna med allt från positioner till tips på undervisning.

Utbildningen går bland annat igenom:
  • Yin-ställningar och variationer. Grundlig genomgång.
  • Mindfulness meditation. Fördjupning i olika tekniker.
  • Kinesisk medicin – Yin & yang – Kraften iQi. Meridianer och aku-punkter.
  • Fascia och anatomi med legitimerad naprapat. Föredrag.
  • Att hålla klasser.
  • Att skapa pass utifrån TKM, muskelgrupper, meditation.
  • Pedagogik. Att undervisa i yinyoga.
  • Kärleksfull Vänlighet. Plus mycket mer.

Efter kursen erhåller du: 

– Ett certifikat med de givna timmarna

– Ett rikt kompendium skrivet av Magdalena, som ett komplement till boken.

– En privat Facebook-grupp där allt från kursen läggs upp, bilder på alla variationer av positionerna, filmer, länkar och annat roligt. Denna grupp har du för alltid tillgång till och till alla bilder, diskussionerna med deltagarna och lärarna.

– Alla power-point presentationer mejlade till dig.

Rekommenderad litteratur: 

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium du får under kursen, dels av Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga” (hela boken). Du behöver införskaffa boken själv. Boken är slutsåld och slut på lager på förlaget, men vi har några ex att sälja på Studio Frid. Maila studion@studiofrid.se om du vill reservera.

Vi rekommenderar även Bernie Clarks ”The Complete guide to Yin yoga” och/eller Sarah Powers ”Insight Yoga – An innovative synthesis of traditional yoga, meditation, and Eastern approaches to healing and wellbeing” som tillfälliga ersättare. Det går även bra att läsa och fördjupa sig i hemsidans texter och filmer, pass med mera. Under Blog har Magdalena skrivit olika artiklar i ämnet.

Har du appen går det bra att lära sig positionerna ur den.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer.

Icke obligatorisk men rekommenderad läsning:

”Därför funkar meditation” av Robert Wright.

”Stillhetens styrka” Daniel Coleman och Richard J Davidson

”Freeing the body, Freeing the mind – Writings on the Connections between Yoga and Buddhism” Michael Stone editor

”A Path with heart” Jack Kornfield

”Yinsights” och ”The complete Yin yoga guide” av Berne Clark

”Brightening our inner skies” av Norman Blair

Praktiska detaljer

Datum: Datum för 2023 kommer snart!

Dag: torsdag – söndag 4 dagar

Tider: 9:00 – 17.00 varje dag utom söndag då vi slutar 15:00.

Pris:

Tider: 9:00 – 17.00 varje dag utom söndag då vi slutar 15:00.

Early bird vid bokning och betalning före 31/12 2022

Avbokningsregler

Avbokning fram till 60 dagar före mot full återbetalning minus 300kr i administrationsavgift. Avbokning senare än 60 dagar inte möjlig, men plats kan överlåtas på annan person. Vid emergency eller sjukdom så återbetalas kursavgiften minus 300kr i administrationsavgift, mot läkarintyg.