fbpx

Jogga & Yoga

Det här är kursen för dig som alltid har tänkt att jogga och yoga är en sån härlig och bra kombination – för visst är det det! Yogans mångsidighet gör mycket för välmåendet, men saknar det pulshöjande elementet som också är så viktigt för hälsan. Löpning är kul och nyttigt, man kan också bli enformigt och slitsamt för kroppen.

Under kursen får du det bästa av två världar – du får lära dig hur yogans fokus på rörlighet, kroppsmedvetenhet, andning och mindfulness gör nytta för löpningen. Och du får stöd och råd kring hur du kan bli starkare, uthålligare och mer effektiv i joggingspåret med hjälp av löpteknikövningar, social löpning och intervaller.

Vår lärare har under många år arbetat som både yogalärare och löptränare.  Så låt dig inte avskräckas av det det stod “intervaller” längre upp eller att du inte har koll på olika yogapositioner – känn dig trygg i att du får jobba på en nivå som är stimulerande för just dig. Det enda som kan vara bra inför kursstarten, det är att du kan jogga 1+1 km. I övrigt så löser sig allt!

Kursen vill uppmuntra glädjen i att jogga/springa, och fokus ligger mer på att hitta en skön känsla och att trivas i sitt löpsteg än att springa fort. Tekniker, tankesätt och filosofi från yogan kan göra löpningen ännu mer njutbar.

Du behöver inte ta med dig yogamatta.

Jogga & Yoga – Online

För att gå onlinekursen bokar du dig som vanligt genom länken nedan. Du kommer sedan få en länk skickad till dig så kan du själv välja om du vill vara med på plats eller online. Varmt välkommen!