fbpx

Lymfhälsa & Klimakteriet

15 oktober
OBS! FULLBOKAD

Kvinnohälsa står i centrum på Studio Frid och nu erbjuder vi en spännande workshop på temat lymfsystemet!
🌻
Den hormonella förändringen som sker i förklimakteriet och klimakteriet kan påverka lymfsystemet som kan bli trögt eller blockerat. När lymfsystemet inte fungerar optimalt kan man uppleva besvär som:
* Svullnad och fluffighet kring mage, rygg och överarmar
* Viktuppgång som inte går att träna eller äta bort
* Trötthet/hjärndimma
* Värk i kroppen/lederna
* Återkommande inflammationer/infektioner
* Långsam/får inget gjort
* Inre oro/stress/ångest
* Magproblem
* Benen känns tunga, som man vadar i vatten
* ’Buffalohump’ (fettknöl i nacken)
* Celluliter som gör ont
🌻
Vad är lymfsystemet?
Lymfsystemet kallas ofta för det bortglömda systemet eftersom det i västvärlden inte fått den uppmärksamhet det förtjänar. I den österländska medicinen har man däremot länge insett hur stor betydelse ett välfungerande lymfsystem har för vårt mående. Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation. Det tillhör kroppens immunförsvar och fungerar som både reningsverk och avlopp. Är lymfsystemet trögt eller blockerat kan kroppen inte göra sig av med avfall och överskottsvätska vilket orsakar svullnad och volymökning.
🌻
Vad orsakar stopp i lymfsystemet?
Hormonella svängningar som klimakteriet, menscykel, graviditet, pubertet gör att lymfan blir trög. Men även oro/stress, stillasittande, negativa tankar om sig själv, dålig självkänsla påverkar lymfsystemet. Det positiva är att det går att få i gång lymfflödet i kroppen med lymfmassage eller på egen hand. När man vet hur och vad man ska göra finns den en rad olika metoder för att stötta sitt lymfsystem.
På den här workshopen går vi igenom vad lymfsystemet är och vad som orsakar blockeringar. Du lär dig hur du gör lymfdränage för kropp och ansikte som du därefter kan göra hemma. Dagen avslutas med en stunds lymfyoga.
🌻
Vad är lymfyoga?
Lymfyoga är en kombination av mjuka rörelser hämtade från pilates och yoga. Rörelserna i kombination med djupandning sätter fart på lymfsystemet och stärker hållningsmuskulaturen.
🌻
Workshopen passar alla, du behöver inte ha utövat yoga tidigare. Till denna workshop kan du köpa till behandlande lymfmassage, läs mer om detta längre ner på sidan.
Söndagen den 15 oktober kl 13.00-16.00
Boka din plats HÄR
Investering: 495 kr
Välkommen! 🌻

Workshopen leds av Helena Hagman

Helena Hagman grundade Studio Frid för snart 15 år och har sedan dess utvecklat en rad kurs- och utbildningskoncept inom yoga och pilates. Numera ägnar sig Helena på heltid åt att utbilda andra terapeuter i lymfmassage och olika metoder för lymfhälsa. Helena håller grundkurser i lymfmassage, grundkurser i koppning och Gua Sha för ökat lymfflöde samt föreläsningar och workshops inom lymfhälsa & klimakteriet.

KÖP TILL LYMFMASSAGE
Är du nyfiken på lymfmassage? Till deltagare i denna workshop erbjuder vi ett förmånligt pris på lymfmassage, 950kr (ord pris 1095kr). Detta pris gäller endast vid köp av behandling i samband med bokning av workshopen. När du bokar din plats väljer du till lymfmassage och betalar båda samtidigt. Behandlingen bokas därefter in via hemsidan HÄR och utförs av någon av våra duktiga terapeuter Maria, Åsa, Gollie eller Lis-Marie. Köpet gäller i 6 månader. OBS! du kan inte boka lymfmassage hos Helena.
KURS I HORMON- OCH LYMFYOGA 
Vi erbjuder vi även en kurs i Hormon och Lymfyoga för dig i klimakteriet och förklimakteriet. Kursen är 8 tillfällen och man kan lägga till en behandlande lymfmassage till bra pris. Läs mer HÄR!