Yoga Anatomi
13-14 APRIL
Välkommen till denna unika utbildning i anatomi för yogalärare, för dig som vill lära dig mer om anatomi kopplad till yogan och din roll som yogalärare. Kunskaper i anatomi gör oss till bättre yogalärare då vi bygger en förståelse för olikheter och begränsningar, som i sin tur gör oss bättre på att bygga klasser och sekvenser som är mer inkluderande. I många yogalärarutbildningar ingår inte så mycket anatomi, så detta är en möjlighet att bygga på, komplettera och repetera.
Fördjupa din kunskap i anatomi
I utbildningen Anatomi för Yogalärare fördjupar du dig i kroppens anatomi, fysiologi och biomekanik, utifrån ett yogiskt perspektiv. Detta är utbildningen för dig som vill lära dig mer om rörelseapparaten och framförallt anatomi kopplat till yogan. Utbildningen riktar sig till dig som undervisar yoga och är extra intresserad av hur kroppen fungerar anatomiskt. För yogalärare finns stora fördelar med att kunna sin anatomi för att på så vis få större förståelse för kroppen – hur den fungerar i rörelse och varför.
Utbildningen ger dig kunskap om kroppens uppbyggnad och funktion; du kommer lära dig de stora viktiga muskelgrupperna och vilka rörelser de bidrar till. Vi djupdyker och får förståelse för vad vi tittar på i olika kroppspositioner och den funktionella anatomin i olika rörelseriktningar. Du kommer få veta mer om andningens anatomi och om vad som begränsar oss i olika positioner på yogamattan.
Efter den här utbildningen kommer du med färre ord kunna ge smartare instruktioner som passar fler. Vårt synsätt är inkluderande och fokuserar på upplevelsen och känslan i kroppen istället för ’gammaldags’ teorier om alignment i yogan.
Med denna utbildning får du också en utökad kunskap i att skapa specifika yogaklasser utifrån särskilda fysiska behov som tex: rörligare höfter, minskad ryggsmärta, mjukare nacke och axlar.
Utbildningen är på 20 timmar.
Utbildningen täcker följande:
Utbildningen bygger på en noga utvald kombination av teoretiska studier och praktiska övningar för bästa möjliga inlärning och utveckling. Asanas varvas med de teoretiska föreläsningarna som fokuserar på:
- Skelettets struktur
- Ryggrad
- Nacke / Axlar
- Axelled/skulderblad/arm/handled
- Bäcken/höftled/knä/fotled
- Rörelseplan
- Fascia
- Andningens anatomi, kroppens cirkulationssystem
Du kommer att lära dig:
- Analysera och bryta ner rörelsemönster
- Vad stoppar dig/dina elever i olika asanas
- Förstå hur muskler och ben samarbetar
- Vanliga skador och rörelseinskränkningar, hur man kan modifiera
- hur man som yogalärare kan förebygga och minska risker för skador
- Sammanbinda anatomi med fysiologi
- Bli tydligare i instruktionerna i din undervisning
Vem kan delta i utbildningen?
Vi rekommenderar att du har en yogalärarutbildning som bakgrund för att gå denna utbildning. Om din utbildning är i yinyoga, vinyasa, hatha osv spelar mindre roll. Du kan också gå denna utbildning för din egen skull, om du är van yogautövare och vill förstå mer om hur din egen anatomi möjliggör eller begränsar din praktik.
Utbildningen är på 20 timmar varav 15 timmar är lärarledda. I avgiften ingår en manual samt ett diplom på genomförd utbildning. Anatomi för Yogalärare ger 20 CE timmar (YACEP) för dig som är yogalärare ansluten till Yoga Alliance.
Du får en utbildningsmanual men vi rekommenderar även följande litteratur:
- Your Body Your Yoga, Bernie Clark
- Yoga Anatomi, Leslie Kaminoff
Hemuppgifter delas ut före och under helgen
Datum 2024: 13-14 april
Tider: kl 9-16.30 båda dagarna (lördag-söndag)
Plats: Studio Frid
Investering: 3995 kr inkl moms
Du bokar din plats HÄR!
Undervisare på utbildningen
Tereze jobbar som fysioterapeut men har även undervisat yoga, pilates och funktionell träning i mer än 7 år. Hon brinner för att hjälpa människor och har ett stort intresse för anatomi, långvariga smärttillstånd och psykosomatik.
Helhetstänket genomsyrar all hennes undervisning, både på mattan och i klassrummet.
Tereze undervisar fysiologi och anatomi på Yin Yoga utbildningarna på Studio Frid, men har även tidigare erfarenhet av att hålla workshops och föreläsningar med fokus på rörelse- och kroppsfunktioner.