fbpx

Modul 4 Restorative Yoga Magdalena Mecweld & Mats Nielsen

14-16 april

Detta är en intensiv 3 dagars (25 tim) yogalärarutbildning med Magdalena Mecweld författare till den bästsäljande boken och appen ”Vila dig i form med yinyoga” och hennes partner Mats Nielsen. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att undervisa restorative yoga men även för dig som vill fördjupa dig för din egen skull.

Magdalena Mecweld är yinyoga-pionjären som höll en av de första yinyoga lärarutbildningarna i Sverige på svenska (2013). Hennes stilbildande bok och lika populära app om yinyoga ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) kom ut 2012. Sedan 2015 håller hon utbildningarna med sin partner Mats Nielsen. Ett tusental nöjda elever har sedan dess certifierats. Läs de många omdömena om utbildningen här. På Facebook-gruppen Yin-Yoga Center kan du kontakta deltagarna för att få mer personliga referenser om utbildningarna.

Vi lever i en hektisk tid med få stunder till återhämtning och vila. Stress, jagande och ordet ”måste” fyller våra sinnen och bryter ner vår kropp. Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom Restorative-yoga, dess effekt på kropp och sinne och hur vi genom denna sköna yogaform kan upptäcka vår inre energi-reservoar.

Restorative Yoga har sitt ursprung i BKS Iyengars breda undervisning och kunskap. Syftet är djup avslappning och klasserna kan liknas vid en kroppsbehandling i grupp. Läraren rättar till, stoppar om och anpassar de många kuddarna och hjälpmedlen så att kroppen kan komma till djup ro. Man använder ofta block, ögonskydd, stolar, filtar och ligger i olika kroppsanpassade ställningar. Det är en mycket välbehövlig yoga-form som fler och fler hittar till i vår prestationsinriktade värld. Naprapat Louise Olsson från Naprapatspecialisten håller ett föredrag om hur stress påverkar kroppen och hjärnan.

Utbildningen går bland annat igenom:
 • Leg. naprapat Louise Olsson håller ett spännande föredrag om vad stress gör i kroppen och hjärnan.
 • Parasympatikum vs sympatikum. Hur Restorative påverkar nervsystemet.
 • Hur vi med hjälp av props och hjälpmedel underlättar återhämtning.
 • Hur ser en stressad kropp ut? Vanliga symptom.
 • Genomgång av Restorative-positioner. Hur man med kreativitet kan ”skapa” egna ställningar.
 • Uppställning av kuddar, block och även alternativa propps och hjälpmedel.
 • Att använda Restorative som ett komplement till yinyoga och annan yoga.
 • Smärt/stress-symtom så som sömnlöshet, hyperkänslighet, högt blodtryck, utbrändhet med mera, och hur vi med hjälp av Restorative-yoga återhämtar oss.
 • Genomgång av olika Restorative-pass och upplägg.
 • Hur vi anpassar en Restorative-klass till många deltagare.
 • I kursen ingår ett rikt kompendium med tips på pass-uppställning, ställningar och annat matnyttigt. Vi utgår även från Magdalenas bok ”Vila dig i form”

Efter kursen erhåller du: 

– Ett certifikat med de givna timmarna

– Ett rikt kompendium skrivet av Magdalena, som ett komplement till boken.

– En privat Facebook-grupp där allt från kursen läggs upp, bilder på alla variationer av positionerna, filmer, länkar och annat roligt. Denna grupp har du för alltid tillgång till och till alla bilder, diskussionerna med deltagarna och lärarna.

– Alla power-point presentationer mejlade till dig.

OBLIGATORISKT

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom!

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium med bilder på positionerna du får under kursen, dels av Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga” (hela boken). Boken finns att köpa på BokusAdlibris, mm.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

Icke Obligatorisk men mycket rekommenderad läsning:

BKS Iyengar ”The path to Holistic health” Avsnittet om restorative yoga.

Judith Lasater ” Relax & Renew”

Jon Kabat Zinn, ”Full Catastrophy Living”

Daniel Ek och Fredrik Livheim ”Tid att leva”.

Praktiska detaljer

Datum: 14-16 april 2023

Dag: fredag – söndag 3 dagar

Tider: 9:00 – 16.30 varje dag

Pris: 5950kr

Denna kurs är öppen för alla, även du med lite yoga-erfarenhet. Här kan du ändå läsa om vilka förkunskaper som är bra att ha!

Avbokningsregler

Avbokning fram till 60 dagar före mot full återbetalning minus 300kr i administrationsavgift. Avbokning senare än 60 dagar inte möjlig, men plats kan överlåtas på annan person. Vid sjukdom så återbetalas kursavgiften minus 300kr i administrationsavgift, mot läkarintyg.

Workshop 18-19 april

Denna helg kommer Magdalena & Mats till oss för en hel helg med workshops i yinyoga och restorative yoga. Läs mer om denna lyxiga helg HÄR